Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Cestoviny

Cestoviny s fazuľkami a mozzarelllou

Cestoviny s fazuľkami a mozzarelllou

Netvrdím, že toto je nejaký prevratný recept, ale ako inšpirácia na rýchly obed alebo večeru snáď obstojí. :) Sladký hrášok si rozumie so slanou šunkou či slaninkou, ale aj s mliečnou chuťou masla a byvolej mozzarelly. A prejavila sa aj moja "úchylka" miešať viac druhov cestovín dokopy. :P

Suroviny

Postup prípravy

Lebo nikdy nemám dostatok cestovín jedného druhu. Lebo vždy mám v špajzi ponačínaných niekoľko balení akože mojich zdravých a drahého obyčajných. Lebo musím všetko čím skôr pomíňať, keďže mám panický strach z molí. A ešte aj preto, že mi to také pomiešané aj lepšie chutí a je to farebnejšie.

Cestoviny klasicky uvaríme al dente. Mrazený hrášok aj fazuľky obaríme v sitku vriacou vodou a krátko orestujeme na masle. Túto zelenú masu rozložíme na dno zapekacej nádoby. Slaninku nakrájame nadrobno a navrstvíme ju na fazuľky s hráškom. Trošku si odložíme bokom na záverečné posypanie. Cestoviny premiešame s trochou masla (opäť a zas), soli a prelisovaným cesnakom. Uložíme ich ako tretiu vrstvu do misy a pomedzi ne rozložíme kúsky mozzarelly, aby sa pekne roztiekla a zasiahla čo najširší okruh. Posypeme zvyšnou slaninkou a dáme do rúry zapiecť, kým sa syr neroztečie a vrch nechytí jemnú krustu.

Tip: Toto je najjednoduchšia verzia, jasné, že spodnú vrstvu môžete aj smažiť na cibuľke, celé to zaliať smotanou alebo vrch posypať syrom. Ale mne to takéto jednoduché chutí. :)

18. 9. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt