Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Jablkovo-makové pité

Jablkovo-makové pité

Štrúdle sa bežne robia makovo-jablkové, ale pri pité sa ľudia držia klasiky - len čisto jablká so škoricou. Netvrdím, že je to zlé, naopak, ale niekedy je fajn aj zmena. Preto keď som u jednej foodblogerky videla fotku takéhoto koláča, v duchu som sa fackovala, že mi to už dávno nenapadlo. Mne, ktorá miluje mak nadovšetko. Skúste aj vy a neoľutujete. :)

Suroviny

Postup prípravy

Pité robievam podľa tohto receptu, akurát teraz som skúsila nahradiť polovicu múky hladkou špaldovou a do cesta som ešte pridala nastrúhanú citrónovú kôru, lebo citrón a mak spolu skvelo ladia.

Maslo nakrájame, necháme zmäknúť a rukami ho zhnetieme s ostatnými surovinami na hutné tvárne cesto. Dáme ho odpočívať do chladničky uložené v uzatvárateľnej nádobe alebo zabalené vo fólii.

Jablká nahrub nastrúhame, zmiešame s makom a vanilkovým cukorma podľa chuti dosladíme. Veľmi záleží od sladkosti jabĺk, takže pridávajte po lyžiciach. Základ je koštovať, čo teda mne absolútne nerobí problém. :D

Cesto si rozdelíme na dve rovnako veľké časti a rozvaľkáme ich na veľkosť plechu. Ten môžeme vyložiť papierom na pečenie alebo vymastiť maslom. Pomocou valčeka prenesieme na plech prvý plát, rozložíme plnku a prikryjeme druhým plátom. Popicháme vidličkou, natrieme mliekom, prípadne rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

24. 9. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt