Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Cuketovo-zemiakové halušky s bryndzou

Cuketovo-zemiakové halušky s bryndzou

Už dávnejšie som sa presvedčila, že cuketa sa dá prepašovať takmer do každého jedla a keď sa len trošku posnažíte, nikto to nezistí. Že prečo by ste to mali robiť? Cuketa má málinko kalórii, zato veľa živín, vitamínov, prospieva tráveniu a pomáha detoxikovať. Tak. Vychádza mi z toho, že ak ju zakomponujem do nejakého nie až tak veľmi zdravého či diétneho jedla, hneď sa to jedlo stane prijateľnejším a môžem si ho viac naložiť na tanier. Voilá! Kto by nechcel zdravé bryndzáky? ;)

bloger roka

Postup prípravy

Cuketu aj zemiaky najemno nastrúhame, osolíme pridáme vajce a premiešame. Keďže cuketa je chuťovo trochu planá, haluškám prospeje pridať aj prelisovaný cesnak, prípadne nejaké nasekané čerstvé bylinky. Podľa potreby dosypávame múku. Musí vzniknúť  typické haluškové cesto. Ak si nie ste istí, otestujte 1 halušku a keď sa nerozpadne, múky je dosť.

Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu s trochou soli a cez haluškovač robíme halušky. Keď vyplávajú hore, ešte minútku povaríme a potom vyberieme pomocou sitka do hrnca. Toto množstvo robím tak na trikrát.

Hotové halušky môžeme omastiť masťou, olejom alebo maslom, prípadne ich rovno premiešame s bryndzovou omáčkou. Tú si pripravíme tak, že v kastróliku zohrejeme bryndzu s kyslou smotanou, prípadne zriedime mliekom. Podávame posypané pažitkou alebo opraženou slaninkou či cibuľou.

6. 10. 2017 19:08

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

bloger roka

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty