Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Bezmäsité

Cuketovo-zemiakové halušky s bryndzou

Cuketovo-zemiakové halušky s bryndzou

Už dávnejšie som sa presvedčila, že cuketa sa dá prepašovať takmer do každého jedla a keď sa len trošku posnažíte, nikto to nezistí. Že prečo by ste to mali robiť? Cuketa má málinko kalórii, zato veľa živín, vitamínov, prospieva tráveniu a pomáha detoxikovať. Tak. Vychádza mi z toho, že ak ju zakomponujem do nejakého nie až tak veľmi zdravého či diétneho jedla, hneď sa to jedlo stane prijateľnejším a môžem si ho viac naložiť na tanier. Voilá! Kto by nechcel zdravé bryndzáky? ;)

Suroviny

Postup prípravy

Cuketu aj zemiaky najemno nastrúhame, osolíme pridáme vajce a premiešame. Keďže cuketa je chuťovo trochu planá, haluškám prospeje pridať aj prelisovaný cesnak, prípadne nejaké nasekané čerstvé bylinky. Podľa potreby dosypávame múku. Musí vzniknúť  typické haluškové cesto. Ak si nie ste istí, otestujte 1 halušku a keď sa nerozpadne, múky je dosť.

Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu s trochou soli a cez haluškovač robíme halušky. Keď vyplávajú hore, ešte minútku povaríme a potom vyberieme pomocou sitka do hrnca. Toto množstvo robím tak na trikrát.

Hotové halušky môžeme omastiť masťou, olejom alebo maslom, prípadne ich rovno premiešame s bryndzovou omáčkou. Tú si pripravíme tak, že v kastróliku zohrejeme bryndzu s kyslou smotanou, prípadne zriedime mliekom. Podávame posypané pažitkou alebo opraženou slaninkou či cibuľou.

6. 10. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt