Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vegetariánsky boršč

Vegetariánsky boršč
bez mliekavegan

Moja maminka varievala výborný boršč, samozrejme klasiku s hovädzím mäsom. Lenže dokonalosť tejto tradičnej ruskej a ukrajinskej polievky nie je v mäse, ale práve v kombinácii všetkej použitej zeleniny. Nič nevynechať a už vôbec nie repu! :) A máte nádherne sfarbenú hustú polievku, ktorá prehreje celé telo.

  • Čas varenia 120 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1  cibuľa
1 PL  ghí alebo olej
200 g  čerstvá kapusta
2 ks  mrkva
1  petržlen
2  menšie cvikly
1  malý zemiak
1 dl  paradajkový pretlak
 soľ
1  bobkový list
1 ČL  sladká paprika
 mleté čili
5 ks  nové a čierne korenie
1-2 ČL  ocot
 zeleninový vývar alebo bujón
 + biely jogurt alebo kyslá smotana na podávanie

Postup prípravy

Jednu cviklu si uvaríme vopred v šupke do mäkka. Tú pridáme do polievky až na záver, aby varom nestratila farbu ako jej "kolegyňa". Na oleji alebo ghí osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na približne rovnaké kúsky (pásiky alebo kocky) nakrájanú kapustu, koreňovú zeleninu a druhú cviklu.

Zasypeme paprikou a čili, pridáme trochu rasce, bobkový list, korenie, zalejeme pretlakom, vývarom (momentálne používam len kvalitný bio bujón v prášku a vodu) a prikryté varíme. Asi po hodinke pridáme aj najemno nastrúhaný zemiak, ktorý celú polievku zahustí.

Keď už je všetka zelenina mäkká a polievka zhustla, máme hotovo - doplníme druhú nakrájanú cviklu, podľa potreby dosolíme a môžeme ochutiť aj octom.

Podávame s lyžicou hustého jogurtu alebo kyslej smotany.

Tip: Do boršču sa zvykne dávať aj zeler, ale ten ja veľmi nemusím, preto ho používam naozaj len výnimočne. A nikomu nechýbal.

11. 10. 2017 20:45

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty