Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Polievky

Vegetariánsky boršč

Vegetariánsky boršč
bez mliekavegan

Moja maminka varievala výborný boršč, samozrejme klasiku s hovädzím mäsom. Lenže dokonalosť tejto tradičnej ruskej a ukrajinskej polievky nie je v mäse, ale práve v kombinácii všetkej použitej zeleniny. Nič nevynechať a už vôbec nie repu! :) A máte nádherne sfarbenú hustú polievku, ktorá prehreje celé telo.

Postup prípravy

Jednu cviklu si uvaríme vopred v šupke do mäkka. Tú pridáme do polievky až na záver, aby varom nestratila farbu ako jej "kolegyňa". Na oleji alebo ghí osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na približne rovnaké kúsky (pásiky alebo kocky) nakrájanú kapustu, koreňovú zeleninu a druhú cviklu.

Zasypeme paprikou a čili, pridáme trochu rasce, bobkový list, korenie, zalejeme pretlakom, vývarom (momentálne používam len kvalitný bio bujón v prášku a vodu) a prikryté varíme. Asi po hodinke pridáme aj najemno nastrúhaný zemiak, ktorý celú polievku zahustí.

Keď už je všetka zelenina mäkká a polievka zhustla, máme hotovo - doplníme druhú nakrájanú cviklu, podľa potreby dosolíme a môžeme ochutiť aj octom.

Podávame s lyžicou hustého jogurtu alebo kyslej smotany.

Tip: Do boršču sa zvykne dávať aj zeler, ale ten ja veľmi nemusím, preto ho používam naozaj len výnimočne. A nikomu nechýbal.

11. 10. 2017 20:45

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty