Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Polievky

Vegetariánsky boršč

Vegetariánsky boršč
bez mlieka

Moja maminka varievala výborný boršč, samozrejme klasiku s hovädzím mäsom. Lenže dokonalosť tejto tradičnej ruskej a ukrajinskej polievky nie je v mäse, ale práve v kombinácii všetkej použitej zeleniny. Nič nevynechať a už vôbec nie repu! :) A máte nádherne sfarbenú hustú polievku, ktorá prehreje celé telo.

Suroviny

Postup prípravy

Jednu cviklu si uvaríme vopred v šupke do mäkka. Tú pridáme do polievky až na záver, aby varom nestratila farbu ako jej "kolegyňa". Na oleji alebo ghí osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na približne rovnaké kúsky (pásiky alebo kocky) nakrájanú kapustu, koreňovú zeleninu a druhú cviklu.

Zasypeme paprikou a čili, pridáme trochu rasce, bobkový list, korenie, zalejeme pretlakom, vývarom (momentálne používam len kvalitný bio bujón v prášku a vodu) a prikryté varíme. Asi po hodinke pridáme aj najemno nastrúhaný zemiak, ktorý celú polievku zahustí.

Keď už je všetka zelenina mäkká a polievka zhustla, máme hotovo - doplníme druhú nakrájanú cviklu, podľa potreby dosolíme a môžeme ochutiť aj octom.

Podávame s lyžicou hustého jogurtu alebo kyslej smotany.

Tip: Do boršču sa zvykne dávať aj zeler, ale ten ja veľmi nemusím, preto ho používam naozaj len výnimočne. A nikomu nechýbal.

11. 10. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt