Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Jemná čokoládová bábovka s perníkovou hruškou

Jemná čokoládová bábovka s perníkovou hruškou

V tieto dni mi akosi chýba energia. Z babieho leta sme sa prešupli rovno do sychravého počasia, nič sa mi nechce, som umrnčaná a už teraz sa hrozím zmeny času na zimný. Našťastie viem, ako si zdvihnúť náladu. :) Sadnúť si ku krbu do môjho obľúbeného ikeáckeho žltého kresla, popíjať mätový čaj a zajedať ho niečím dobrým. Táto bábovka je jesenný životabudič! A okrem kakaa je v nej aj naozajstná čokoládka, vďaka ktorej sa až rozplýva na jazyku.

Suroviny

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme hrušky. Zbavíme ich šupky a jadrovníkov, dáme ich do kastróla a pridáme vodu - asi 1 dl, perníkové korenie aj cukor. Necháme zovrieť a krátko povaríme, aby hrušky zmäkli. Potom ich necháme vychladnúť.

Nad parou rozpustíme maslo a čokoládu. Cukor a celé vajcia vyšľaháme do penista. Po častiach zapracujeme aj čokoládovú hmotu. Sypké prísady zmiešame extra v mise a taktiež ich po častiach vmiešame do masy. Nakoniec pridáme aj jogurt a trochu šťavy, v ktorej sa varili hrušky.

Premiešame a asi tretinu cesta vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Hrušky nakrájame na malé kocky, polovicu rozložíme na cesto, vylejeme druhú tretinu cesta a uložíme aj ostatné hrušky. Zalejeme zvyšným cestom a dáme piecť do vyhriatej rúry na horný a dolný ohrev  najskôr na vyššiu teplotu (asi 200 stupňov), potom ju znížime na 160 - 150 stupňov. Najneskôr o hodinu by mala byť bábovka hotová.

Necháme ju trochu vychladnúť, potom ju otočíme hore dnom na servírovací tanier a necháme vychladnúť úplne. K hladkému vyklopeniu pomáha prikryť formu mokrou utierkou alebo dať už čiastočne vychladnutú bábovku do chladničky.

Ja som hotovú bábovečku ešte poliala čokoládovým ganache. ;)


 

22. 10. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt