Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Jemná čokoládová bábovka s perníkovou hruškou

Jemná čokoládová bábovka s perníkovou hruškou
bábovka

V tieto dni mi akosi chýba energia. Z babieho leta sme sa prešupli rovno do sychravého počasia, nič sa mi nechce, som umrnčaná a už teraz sa hrozím zmeny času na zimný. Našťastie viem, ako si zdvihnúť náladu. :) Sadnúť si ku krbu do môjho obľúbeného ikeáckeho žltého kresla, popíjať mätový čaj a zajedať ho niečím dobrým. Táto bábovka je jesenný životabudič! A okrem kakaa je v nej aj naozajstná čokoládka, vďaka ktorej sa až rozplýva na jazyku.

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

300 g  polohrubá múka
170 g  trstinový cukor
1  vanilkový cukor
3 ks  vajce
110 g  maslo
1  kypriaci prášok do pečiva
1 ČL  škorica
3 PL  holandské kakao
100 g  horká čokoláda
180 g  grécky biely jogurt
3 PL  šťavy z varenia hrušiek
 
HRUŠKY
2 - 3  zrelé hrušky
1 ČL  perníkové korenie
2 ČL  trstinový cukor

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme hrušky. Zbavíme ich šupky a jadrovníkov, dáme ich do kastróla a pridáme vodu - asi 1 dl, perníkové korenie aj cukor. Necháme zovrieť a krátko povaríme, aby hrušky zmäkli. Potom ich necháme vychladnúť.

Nad parou rozpustíme maslo a čokoládu. Cukor a celé vajcia vyšľaháme do penista. Po častiach zapracujeme aj čokoládovú hmotu. Sypké prísady zmiešame extra v mise a taktiež ich po častiach vmiešame do masy. Nakoniec pridáme aj jogurt a trochu šťavy, v ktorej sa varili hrušky.

Premiešame a asi tretinu cesta vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Hrušky nakrájame na malé kocky, polovicu rozložíme na cesto, vylejeme druhú tretinu cesta a uložíme aj ostatné hrušky. Zalejeme zvyšným cestom a dáme piecť do vyhriatej rúry na horný a dolný ohrev  najskôr na vyššiu teplotu (asi 200 stupňov), potom ju znížime na 160 - 150 stupňov. Najneskôr o hodinu by mala byť bábovka hotová.

Necháme ju trochu vychladnúť, potom ju otočíme hore dnom na servírovací tanier a necháme vychladnúť úplne. K hladkému vyklopeniu pomáha prikryť formu mokrou utierkou alebo dať už čiastočne vychladnutú bábovku do chladničky.

Ja som hotovú bábovečku ešte poliala čokoládovým ganache. ;)


 

22. 10. 2017 22:28

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty