Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Chuťovky

Jednoduchá pizzová štrúdľa

Jednoduchá pizzová štrúdľa

Minule sme si tak vykračovali po obchode, keď ma drahý zaskočil vetou, že musíme ešte kúpiť lístkové cesto. Variť občas niečo uvarí, ale koláč ešte nikdy nepiekol. Nakoniec to však nebol koláč, ale slaná štrúdľa, ako inak pizzová, lebo pizzu on môže vždy a všade. A vraj to môžem dať aj na blog ako inšpiráciu, lebo, musím ho pochváliť, chutilo to super. Přitom taková blbost. :)

Suroviny

275 g  lístkové cesto
2 ks  mozzarella
100 g  šunka
 
DRESSING
2 PL  maslo
1-2  strúčik cesnaku
1 PL  strúhaný parmezán
1  ČL
1/2  červenej cibule

Postup prípravy

Taakže. Potrebujeme lístkové cesto, ak použijete už rozvaľkaný plát, uľahčíte si ešte viac robotu. Ak nie, rozvaľkajte ho na čo najrovnejší obdĺžnik/ štvorec. Nožom naznačte pozdĺžne rozdelenie na tri rovnaké časti. Strednú zatiaľ necháte tak, bočné narežete došikma na pásiky, ktoré budete na záver prepletať.

Do stredu poukladáte plátky mozzarelly a šunku či nebodaj salám. Môžete pridať aj kolieska paradajok alebo tenkú vrstvu paradajkovej omáčky, kukuricu, nakrájané olivy... Kto má čo rád. Pásiky na striedačku prekladáte vždy do stredu, aby sa vytvoril vrkočový efekt. Rovnako zahnete aj spodok a vrch.

Preložíte na plech s papierom na pečenie a potriete zmesou rozpusteného masla, prelisovaného cesnaku, petržlenovej vňaťky alebo nejakej inej čerstvej bylinky, a najemno nastrúhaného parmezánu. Na vrch ešte poukladáte plátky cibule.

Vo vyhriatej rúre pečiete do zlatista.

 

26. 10. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt