Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Hovädzie mäso a divina

Hovädzie plátky na mrkve

Hovädzie plátky na mrkve

Bolo treba preriediť zásoby mäsa v mrazničke a minúť časť práve vykopanej mrkvy, aby neuschla. Keďže som varila hlavne pre mojich dvoch chlapov - mužíčka a ocina, bolo jasné, že hovädzinkou sa im zavďačím. Až tak, že to, čo malo byť na dva dni, padlo za jeden. :D

Suroviny

Postup prípravy

Hovädzie mäso nakrájame na tenšie plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a jemne obalíme v múke.

Na panvici rozpálime olej a mäso osmahneme z oboch strán. Vyberieme von a do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak aj slaninku. Opražíme a pridáme aj na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Zarestujeme. Pridáme pretlak, podlejeme červeným vínom, necháme prevrieť a odstavíme. Do zapekacej nádoby uložíme mäso, naň aj okolo neho rozmiestnime mrkvovú zmes a dolejeme vývarom tak, aby bolo všetko tesne ponorené.

Dáme piecť do rúry na 200 stupňov a podľa potreby dolievame vývar, mäso môžeme v priebehu pečenia aj obracať. Dôležité je, aby bolo mäkké, pri dobrom mäsku by mala stačiť hodina.

Mäso vyberieme a podávame napríklad so zemiakmi, spolu s touto rozpadávajúcou sa mrkvou v omáčke. Dalo by sa to všetko aj rozmixovať na krémovú omáčku, ale tentoraz som nešla do štýlu sviečkovej. Páči sa mi to práve takéto rustikálne. :)

1. 11. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt