Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
DezertyVianoce

Babkine kokosové guľky

Babkine kokosové guľky
Vianoce

Vianoce bez nich by u nás nemohli byť, napriek tomu, alebo možno práve preto, že babička už vyše 20 rokov nie je medzi nami. Recept nemá nič spoločné so zdravou výživou, ale keby som v ňom čokoľvek zmenila, už by to nebolo ono. Ak však nebudete robiť guľky príliš veľké a budete si ich dávkovať postupne, môžete mať svedomie čisté. A úplne najlepší je na nich tuzemák! :)

Suroviny

250 ml  sušené mlieko
250 ml  kryštálový cukor
1 dl  voda
125 g  maslo
3 ks  tortové oblátky
50 g  hrozienka
2 PL  kakao
4 PL  tuzemský rum
3 PL  strúhaný kokos + na obaľovanie

Postup prípravy

Ale teda OK - sušené mlieko som použila len polotučné a cukor som dala trstinový (iný doma ani nemáme). Na chuti sa to neodrazilo.

A tu je origoš znenie postupu z rodinného zápisníka receptov: Sušené mlieko, kakao, cukor a vodu dáme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme až do rozpustenia cukru. Po odstavení z ohňa ešte do teplého dáme maslo a keď sa rozpustí, pridáme aj polámané tortové oblátky a hrozienka. Všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť. Potom mokrou rukou robíme menšie guľky, ktoré obaľujeme v kokose. Do hmoty môžeme pridať aj rum.

Ja dodávam, že oblátky treba rozdrviť na čo najemnejšie, dá sa to aj ručne-stručne, alebo v nožovom mixéri. A že rum rozhodne treba použiť. Rovnako aj trochu kokosu do "cesta". Ten vyváži konzistenciu, aby vďaka rumu nebola príliš riedka.

Z tejto dávky vyjde cca 30 kusov. (Záleží, koľko guľkovej hmoty vydegustujete počas procesu výroby. :D)

7. 11. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt