Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
DezertyVianoce

Grilážky á la tatranky

Grilážky á la tatranky
Vianoce

Ďalšie zo skupiny vianočných stálic na našom stole sú grilážky. Tentokrát však nie klasika z vlašských orechov, ale lieskovcové s kakaom. Takže nielen vzhľadom, ale aj chuťou pripomínajú tatranky. Alebo Ferrero Rocher. ;)

Suroviny

Postup prípravy

Robené opäť podľa babkinho receptu, ktorý som sem pridávala už dávnejšie. Žiadne salko, len poctivá karamelovo-maslovo-vaječná hmota. Orechy v recepte nahraďte lieskovými, ale pozor - jednoznačne ich najskôr treba opiecť na suchej panvici alebo v rúre. Zbavíte ich tak šupky a budú omnoho chutnejšie. A do krému treba ešte navyše pridať asi 2 lyžice kakaa.

Hotové po zaťažení a "zlisovaní" krájame na štvorce a tie do šikma na polovice. Boky môžeme omočiť v nad parou roztopenej čokoláde na varenie, ku ktorej pridáme kokosový olej. Alebo polevou grilážky len poprskáme.

v nedeľu 15:24

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt