Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

DezertyVianoce

Grilážky á la tatranky

Grilážky á la tatranky
Vianoce

Ďalšie zo skupiny vianočných stálic na našom stole sú grilážky. Tentokrát však nie klasika z vlašských orechov, ale lieskovcové s kakaom. Takže nielen vzhľadom, ale aj chuťou pripomínajú tatranky. Alebo Ferrero Rocher. ;)

bloger roka

Postup prípravy

Robené opäť podľa babkinho receptu, ktorý som sem pridávala už dávnejšie. Žiadne salko, len poctivá karamelovo-maslovo-vaječná hmota. Orechy v recepte nahraďte lieskovými, ale pozor - jednoznačne ich najskôr treba opiecť na suchej panvici alebo v rúre. Zbavíte ich tak šupky a budú omnoho chutnejšie. A do krému treba ešte navyše pridať asi 2 lyžice kakaa.

Hotové po zaťažení a "zlisovaní" krájame na štvorce a tie do šikma na polovice. Boky môžeme omočiť v nad parou roztopenej čokoláde na varenie, ku ktorej pridáme kokosový olej. Alebo polevou grilážky len poprskáme.

12. 11. 2017 15:24

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

bloger roka

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty