Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hydina

Guľky z morčacieho mäsa v paprikovej omáčke

Guľky z morčacieho mäsa v paprikovej omáčke

Ak vám mäsové guľky v červenej omáčke evokujú plnenú papriku, nie ste až tak ďaleko od pravdy. Toto jedlo ju totiž silno pripomína aj chuťou, ale príde mi takto príťažlivejšie a poctivejšie. :) Aspoň mne tam tá mľandravá paprika nechýba, vám áno? ;)

Postup prípravy

Možno si spomínate na moju obľúbenú polievku z pečenej papriky, ktorú som dávala na blog už dávnejšie. Ak nie, toto je ona. Správne tušíte, že ak ju spravíte hsutejšiu, dostanete ideálnu omáčku á la plnená paprika k mäsovým guľkám. Bez zásmažky.

Najskôr umyte a osušte papriky a dajte ich do rúry na gril cca na 220 stupňov, kým šupka nezačne hnednúť. Odporúčam počas pečenia pootáčať. Z takýchto paprík pôjde dolu šupka veľmi ľahko. Dužinu zbavenú jadierok dajte bokom. Inak moja omáčka na fotke má trochu zvláštnu farbu, pretože v nej prevládali zelené papriky. S červenými je skrátka lepšia aj krajšia. :)

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, sekundu zarestujeme a zalejeme trochou studenej vody. Pridáme nakrájanú dužinu z papriky, pretlak, soľ, prípadne niečo pikantné, ak máte radi. Ja som použila aj trochu tejto omáčky/ nátierky zo zásob. :) Varíme ešte niekoľko minút a potom omáčku rozmixujeme. Doriedime vodou, ak treba.

Guľky som sa rozhodla urobiť z morčacieho, lebo som zrovna mala po ruke pekné prsíčko, ale môžete ich urobiť aj z iného mäsa. Postup je rovnaký: pomlieť mäso, na vymletie zvyškov dať ovsené vločky, ktoré zároveň hmotu zahustia, primiešať aj postrúhanú alebo rozmixovanú cibuľu a pretlačený cesnak, vajce (nedala som ho celé, ale zas nebudem písať do receptu 3/4 vajca :D), soľ, korenie, bylinky, prípadne trochu strúhanky alebo pomletých vločiek, ak si to situácia žiada.

Hmotu necháme chvíľku odstáť a potom z nej mokrými rukami formujeme malé guľky. Ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút na 180° do zlatista. V prípade potreby aj pootáčame.

My sme k tomu jedli čerstvý domáci kváskový pšenično-ražný chlebík (konečne sa mi darí!), ale je to na vás. :)

 

18. 11. 2017

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty