Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vláčny perník s jablkami

Vláčny perník s jablkami
Vianoce

Dnes to u nás voňalo ako na Vianoce, a to som ešte ani zďaleka nepiekla medovníčky. Rovnako dobre totiž zafunguje perníkový koláč na plech, ktorý si môžete upiecť hocikedy, ale ja ho predsa len najradšej robím v predvianočnom období.

  • Čas varenia 30 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

200 g  polohrubá múka
100 g  hladká (celozrnná) špaldová múka
100 g  trstinový cukor
2,5 PL  holandské kakao
1,5 ČL  perníkové korenie
1 ČL  škorica
1 ČL  sóda bikarbóna
2 ks  vajce
230 g  kefír/ biely jogurt
0,5 dl  olej
40 g  tekutý med
40 g  melasa/ datlový sirup
3 ks  stredne veľké jablko
4 PL  džem
 + strúhaná čokoláda alebo poleva

Postup prípravy

Dobrý perník na plech by mal byť nadýchaný, ale zároveň vláčny. O to sa v tomto recepte postarajú predovšetkým jogurt, resp. kefír, a jablká.

Postup je úplne jednoduchý. Zvlášť si zmiešame suché a zvlášť tekuté prísady. Potom obe zložky spojíme, stačí ručne metličkou. Nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhané jablká. (Ak by bolo cesto príliš husté, môžeme pridať viac kefíru, ale jablká ho ešte "zriedia".)

Cesto vylejeme na menší vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Urovnáme a dáme piecť do predhriatej rúry. Pomocou špajle zistíme, či už je koláčik prepečený. Ešte teplý natrieme lekvárom, ja som dala čerešňový so škoricou, ale super je akýkoľvek. Na to sa hodí vrstva strúhanej horkej čokolády. Alebo ho po vychladnutí polejte polevou z horkej čokolády, rozmiešanej v troche horúcej šľahačkovej smotany. :)

Tip: Ak nemáte melasu či datlový sirup, použite hocijaké tekuté sladidlo.

25. 11. 2017 22:41

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty