Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Polievky

Polievka z červenej cibule

Polievka z červenej cibule

Keď sa ochladí, inšpirácie na polievky nie je nikdy dosť. V lete si na ne nepotrpím, ale na jeseň a v zime musia byť každý deň. Najlepšie zo sezónnych surovín, ktorých v zime veľa nie je, ale cibuľa, tá je k dispozícii stále. :)

Postup prípravy

Zvyčajne robím verziu s bielou cibuľou aj vínom, ale teraz som stavila na červenú a bola možno aj lepšia. Odporúčam nevynechávať víno - alkohol sa odparí a ostane len zaujímavá kyselkavá chuť, ktorá sa dobre dopĺňa so skaramelizovanou cibuľkou.

Na oleji a masle osmažíme kolieska cibule. Keď zmäkne, zasypeme cukrom a ešte chvíľu restujeme. Pridáme víno, osolíme, okoreníme, dochutíme tymianom (môže byť aj sušený). Zalejeme vývarom a varíme, kým nie je cibuľa mäkká tak akurát. Ja mám radšej chrumkavú al dente.

Polievku podávame s opečenou baketou alebo chlebíkom a strúhaným syrom.

29. 11. 2017

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty