Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Zapekaný karfiol duo formaggi

Zapekaný karfiol duo formaggi

Mohol by byť aj quatro, ale mala som doma len nivu a eidam, plus ujo pestovateľ, ktorý raz do týždňa zavíta k nám do dediny pred kulturák (aj to je čaro vidieka ;) ) a je mi sympatickejší ako ponuka ovocia a zeleniny v potravinách, mal ešte nejaký ten uskladnený karfiolík. A mňamka bola na svete. ;)

Postup prípravy

Jeden menší karfiol, alebo koľko sa zmestí do zapekacej nádoby, ktorú máte k dispozícii, uvaríme alebo naparíme do polomäkka. Zapekaciu nádobu či jenskú misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Rozložíme menšie ružičky karfiolu, posypeme rozdrobenou nivou a prikryjeme opäť vrstvou karfiolu. Smotanu rozmiešame s vajcami, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, prípadne bylinky podľa chuti. Zmesou zalejeme karfiol, zatrasieme, aby sa tekutina dostala všade, a vrch hojne zasypeme strúhaným syrom.

Dáme piecť do vyhriatej rúry do zlatista. Podávame buď s varenými zemiakmi, alebo len samotné so šalátom. :)

19. 12. 2017 15:07

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty