Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Zapekaný karfiol duo formaggi

Zapekaný karfiol duo formaggi

Mohol by byť aj quatro, ale mala som doma len nivu a eidam, plus ujo pestovateľ, ktorý raz do týždňa zavíta k nám do dediny pred kulturák (aj to je čaro vidieka ;) ) a je mi sympatickejší ako ponuka ovocia a zeleniny v potravinách, mal ešte nejaký ten uskladnený karfiolík. A mňamka bola na svete. ;)

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 karfiol
250 g  kyslá smotana
2-3 ks  vajce
 soľ
 mleté čierne korenie
2 ks  strúčik cesnaku
120 g  niva
80 g  eidam
 +
 maslo na vymazanie formy
 strúhanka alebo krupica a vysypanie formy

Postup prípravy

Jeden menší karfiol, alebo koľko sa zmestí do zapekacej nádoby, ktorú máte k dispozícii, uvaríme alebo naparíme do polomäkka. Zapekaciu nádobu či jenskú misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Rozložíme menšie ružičky karfiolu, posypeme rozdrobenou nivou a prikryjeme opäť vrstvou karfiolu. Smotanu rozmiešame s vajcami, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, prípadne bylinky podľa chuti. Zmesou zalejeme karfiol, zatrasieme, aby sa tekutina dostala všade, a vrch hojne zasypeme strúhaným syrom.

Dáme piecť do vyhriatej rúry do zlatista. Podávame buď s varenými zemiakmi, alebo len samotné so šalátom. :)

19. 12. 2017 15:07

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty