Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zapekaný karfiol duo formaggi
Mohol by byť aj quatro, ale mala som doma len nivu a eidam, plus ujo pestovateľ, ktorý raz do týždňa zavíta k nám do dediny pred kulturák (aj to je čaro vidieka ;) ) a je mi sympatickejší ako ponuka ovocia a zeleniny v potravinách, mal ešte nejaký ten uskladnený karfiolík. A mňamka bola na svete. ;)
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
karfiol | |
250 g | kyslá smotana |
2-3 ks | vajce |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
2 ks | strúčik cesnaku |
120 g | niva |
80 g | eidam |
+ | |
maslo na vymazanie formy | |
strúhanka alebo krupica a vysypanie formy |
Postup prípravy
Jeden menší karfiol, alebo koľko sa zmestí do zapekacej nádoby, ktorú máte k dispozícii, uvaríme alebo naparíme do polomäkka. Zapekaciu nádobu či jenskú misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Rozložíme menšie ružičky karfiolu, posypeme rozdrobenou nivou a prikryjeme opäť vrstvou karfiolu. Smotanu rozmiešame s vajcami, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, prípadne bylinky podľa chuti. Zmesou zalejeme karfiol, zatrasieme, aby sa tekutina dostala všade, a vrch hojne zasypeme strúhaným syrom.
Dáme piecť do vyhriatej rúry do zlatista. Podávame buď s varenými zemiakmi, alebo len samotné so šalátom. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk