Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Soté na taliansky spôsob

Soté na taliansky spôsob

Kombinácia talianskych chutí bazalka + paradajka + syr nikdy nesklame a dá sa použiť na čokoľvek. Zachránila nás, keď sa z kuracích rezňov po rozmrazení vykľuli medailóniky. Nič to, plánovanú roládu urobíme nabudúce.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

300 g  kuracie prsia
1 ks  červená cibuľa
1 ks  biela cibuľa
2 ks  paradajka
1 strúč.  cesnak
2 PL  bazalkové pesto
 olej
 soľ
 bazalka
 mleté čierne korenie
 parmezán alebo eidam

Postup prípravy

Cibule nakrájame na kolieska a opražíme na troche oleja. Pridáme nakrájané mäso, ktoré sme predtým osolili a okorenili. Restujeme zo všetkých strán do biela. Pridáme nakrájané paradajky, prelisovaný cesnak, pesto, alebo ak nemáme, nakrájanú čerstvú bazalku. Dusíme a potom odokryjeme, aby sa trošku odparila voda. Pred dokončením zamiešame nastrúhaný eidam alebo parmezán. Ním posypeme mäso aj na tanieroch.

Podávame s ryžou. Tú varí zásadne môj drahý, lebo ju vie najlepšie. Vždy je tak akurát, ani tvrdá, ani rozvarená, to u mňa je buď jedno, alebo druhé. A jeho trik je vlastne o fyzike - vždy rovnaké množstvo vody, uhol odchýlenia pokrievky a presný čas varenia. Mohol by sem o tom napísať post, čo poviete? :)

1. 4. 2014 21:33

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty