Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

DezertyVianoce

Perníkový cheesecake s medovníkovým korpusom

Perníkový cheesecake s medovníkovým korpusom
cheesecakeVianoce

Čískejky pečiem rada, lebo ja sama ich rada jem, hlavne odkedy som sa naučila robiť odľahčenú verziu z nízkotučného tvarohu. Na chuti to neuberie a človek sa necíti preplnený už po jednom kúsku. Tento perníkový je ideálnym dezertom na Vianoce, lebo spája tradíciu a súčasnosť. A využijete aj medovníčky, ktoré "ostali na ocot". ;)

Postup prípravy

Skúsila som si to už tri roky dozadu pri tomto hruškovom cheesecaku. Medovníčky je dobré zbaviť aspoň časti cukrovej polevy, aby nebol korpus príliš sladký. Potom ich rozdrvíme na omrvinky a zmiešame s rozpusteným maslom. Hmota musí po stlačení medzi prstami držať pokope. Ak by bola prílš suchá, dajte viac masla. Tortovú formu s odnímateľným dnom jemne vymažeme maslom a potom na dno i boky rukami popritláčame perníkovú hmotu. Toto množstvo je na formu s priemerom 16 centimetrov tak, že cesto siaha až po samý vrch.

Dáme do chladničky a ideme na syrovú hmotu. V mise len ručne metličkou vymiešame tvaroh s mascarpone a Lučinou, pridáme cukor, perníkové korenie, múku, citrónovú šťavu, vajce a žĺtok. Vylejeme na vychladené cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry so starým plechom alebo hrnčekom s vodou, ktorý umiestnime na dno rúry. Zabezpečíme tak vláčnosť a jemnosť cheesecaku.

Po upečení necháme vychladnúť v (pootvorenej) rúre a potom dáme do chladničky.

Povrch čískejku môžeme ozdobiť ľubovoľne. Ja som tentoraz zvolila polevu z kaki, ktoré som nakrájala na kúsky, podusila s trochou pomarančovej šťavy, rozmixovala a zahustila solamylom. Dá sa použiť aj želatína alebo chia semienka ako v tomto cheesecaku.

V takomto prevedení sme s ním privítali nový rok 2018. :)

2. 1. 2018

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty