Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Klasické palacinky

Klasické palacinky
klasika

Keď je dnes ten Pancake Day, voľba na raňajky bola jasná. Chystala som sa urobiť palacinky z makovej múky s citrónovým krémom. Lenže potom vstal môj drahý a prosebne sa na mňa pozrel, že on by si dal klasiku. Úplne obyčajné palacinky z múky, mlieka a vajec, plnené džemom a tvarohom. Také som nerobila už pár rokov, takže super dôvod osviežiť si pamäť. (Ale tie makové si urobím čím skôr!)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava vyprážanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

125 g  hladká múka
350 ml  mlieko
1  vajce
1/2  vanilkový cukor
 štipka soli
 olej, kokosový olej alebo ghee na vyprážanie

Postup prípravy

Každý má svoj recept a veľa ľudí robí palacinky od oka. Základ sú tri suroviny - mlieko, múka a vajce plus trochu tuku, ktorý niekto dáva aj priamo do cesta a potom panvicu nemusí potierať. V prípade sladkej verzie palaciniek ide do cesta aj cukor, ale stačí trochu - lepšie sa budú robiť a sladkú chuť si ľahko doplníte náplňou a posýpkou.

Všetky suroviny zmiešame metličkou a necháme odstáť aspoň 15 minút, aby sa aktivoval lepok a aby sa palacinky netrhali. Rozohrejeme panvicu, potrieme ju tukom a naberačkou vylejeme dávku cesta. Ak by bolo cesto príliš husté, môžeme pridať ešte trochu mlieka. Krúživým pohybom rozlejeme a ešte doladíme roztieračom. Je to super pomôcka, neviem si ju vynachváliť.

Keď povrch palacinky zmatnie, obracačom (kto vie, tak aj vyhodením do vzduchu ;) ) palacinku obrátime na druhú stranu a dopečieme. To je celé, veď to určite ovládate, ale pre istotu som zrekapitulovala.

Náplň už je na každom podľa chuti, my okrem džemových máme radi aj tvaroh s trochou mlieka a vanilkovým cukrom. Nutela u nás nefičí, maximálne tak nejaká zdravšia verzia z orechového masla.

Z tejto dávky vám vyjde cca 8 kusov.

 

 

Tip: Hladkú múku môžete pokojne nahradiť hladkou špaldovou (bielou).

13. 2. 2018 9:46

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty