Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tekvicová nátierka
Odkedy kváskujem, jeme doma oveľa viac chleba, a tak aj riešime, čo si dať naň. Na prvom mieste je síce obyčajné jemne posolené maslo, ale hneď za ním sú všetky super truper nátierky, ktoré nielen chutia, ale vedia hýriť farbami. Napríklad táto tekvicová už len na pohľad zlepší náladu. ;)
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 PL | tekvicové pyré |
3 PL | Lučina |
1 PL | maslo |
1 | strúčik cesnaku |
soľ | |
bylinky podľa chuti | |
pár kvapiek citrónovej šťavy |
Postup prípravy
Robievam tekvicový hummus, ale tentoraz som dostala chuť na verziu s Lučinou. Ja som použila koziu, ak ju nepoznáte, určite skúste, ale pokojne dajte obyčajnú, alebo hocijaký iný krémový syr. Maslo to celé zjemní a zahustí, soľ, cesnak, citrón a bylinky (pažitka, rozmarín...) zase dochutia. Takže ak vám ostala trocha tekvicového pyré z iného pokrmu ako mne, toto je super tip. (Alebo pokojne použite kúsok hokkaida, ktoré naparíte/ upečiete/ uvaríte a následne rozmixujete.)
Všetky suroviny spolu zmiešajte, buď vidličkou (v tom prípade však cesnak prelisujte) alebo tyčovým mixérom. Dajte na chvíľu do chladničky a môžete podávať.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk