Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Ozdobné pusinky

Ozdobné pusinky
bez lepkubez laktózy

Môj švagor zbožňuje snehové torty, pusinky a makrónky, skrátka všetko snehové, v čom je tona cukru. :) Ja tieto "lepihuby" nemusím, zároveň ich však milujem. Strašne sa mi páči, ako vyzerajú a ako sa nimi dá krásne dozdobiť napríklad torta. Preto som ich vzala na milosť. Makrónky sú síce chutnejšie, ale aj o dosť náročnejšie na prípravu. Zato pusinky máte hotové za chvíľku a efekt je veľmi fajn. Veď posúďte sami. :)

  • Čas varenia 70 minút 110°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  bielok
120 g  kryštálový cukor
1/2 ČL  citrónová šťava

Postup prípravy

Do bielkov izbovej teploty po častiach všľaháme cukor. Šľaháme najskôr na nižších otáčkach, potom môžeme dať aj najvyššie. Sneh musí byť tuhý. Keď už sa nám taký zdá, primiešame aj citrónovú šťavu a ešte prešľaháme. Musia sa robiť špičky, ktoré pekne stoja.

Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka. Akú špičku zvolíte, je na vás. Mne sa páčia hladké pusinky a robím ich trochu väčšie, aby vynikli. Do časti snehu môžeme primiešať potravinárske farbivo. Ak chceme mať pusinky zafarbené rovnomerne, farbivo prešľaháme spolu so snehom. Ak, naopak, chceme mramorový efekt, vmiešame ho len stierkou.

Na podložku alebo papier na pečenie striekame pusinky v dostatočnej vzdialenosti od seba a špičku potiahneme do výšky.

Dáme ich do rúry a sušíme pri 110 stupňoch. Ak sú po prelomení vo vnútri trochu vlhké, neprekáža to. Ak popraskali, mali ste ich v rúre príliš dlho. Hotové budú za hodinu až 75 minút, podľa veľkosti. 

A takto ich môžeme naaranžovať na tortu.

Tieto ružové som striekala najskôr kolom-dokola a až potom som urobila špičku. Viem, že vyzerajú ako ružové hovienka, ale mne sa napriek tomu páčia. :D

Odekorovala som nimi dcérkinu tortu k 2. narodeninám. Skúsila som aj snehové lízanky. Tiež to nie je nič zložité - stačí sneh nastriekať do tvaru kruhu, zapichnúť špajľu a upiecť.

Moja malá oslávenkyňa a jej typický výraz. :))

Nepodarené pusinky sa dajú použiť aj ako posýpka, napríklad na boky torty. (A nič nevyjde nazmar.) Tu sú zmiešané s lyofilizovanými malinami a rozdrvené na prach.

Inak ak dáte už hotové pusinky do uzatvárateľnej nádoby, vydržia vám niekoľko dní až týždňov.

20. 3. 2018 22:17

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty