Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pšenová kaša s jablkom

Pšenová kaša s jablkom
kaše

U nás sú raňajky pre malú, dvojročnú, večnú hladošku každý deň jasné. Kaša. Ona ich miluje a ja mám aspoň pokoj v duši, že zjedla niečo výživné. Kaše varím väčšinou z rôznych vločiek, ktoré večer namočím do vody, ráno zlejem a v novej vode rozvarím a dochutím. Túto jedinú varím z celého zrna, teda pšena - lúpaného prosa. Síce trvá najdlhšie, ale je zo všetkých najlepšia a aj ja ju milujem. V takejto podobe som ju začala dávať tak od 15 mesiacov. Mladším deťom by som ju odporúčala bez jablka, len čistú, kvôli ľahšej stráviteľnosti.

  • Čas varenia 20 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

70 g  pšeno
 mletá škorica
 mletá vanilka
1 ks  malé jablko
1/4 ČL  ghí
 voda podľa potreby

Postup prípravy

Množstvo si prispôsobte podľa apetítu vašich zlatíčok. :) Pšeno ideálne tiež namočíme na noc do vody. Ak ste zabudli, s postupom varenia to nič nespraví. Vodu ráno zlejeme a pšeno zalejme vriacou vodou z kanvice. Scedíme a takto ho prepláchneme ešte dvakrát. Pšeno sa takto zbaví horkej chute. 

Dáme ho do kastróla a v dvojnásobnom množstve vody ho na miernej teplote varíme. Občas premiešame a hlavne sledujeme množstvo vody. Treba dolievať dovtedy, kým pšeno nie je čiastočne rozvarené na kašu. Počas varenia dochutíme škoricou, mletou vanilkou a až tesne pred odstavením vmiešame nastrúhané jablko, aby si zachovalo vitamíny.

Hotovú kašu ešte doladíme vmiešaním ghí. Pre detičky, ktoré ešte nejedia cukor, je to hotová pochúťka. Ostatní si môžu dosladiť javorovým sirupom, medom alebo aspoň hrozienkami. Ghí môžeme nahradiť aj obyčajným či orechovým maslom.

19. 4. 2018 20:13

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty