Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Šalát tabouleh

Šalát tabouleh
bez mliekabez vajecvegan

Niekto sa v kuchyni inšpiruje chuťovými zážitkami z ciest či obľúbených reštaurácií, niekto zas maminou kuchyňou alebo receptmi v telke. Ja, samozrejme, tiež čerpám z týchto všetkých zdrojov, ale najviac ma inšpiruje, keď treba niečo urýchlene spotrebovať. Lebo vyhadzovať jedlo je u nás hriech. Takže keď sa nám petržlenová vňať v črepníku rozrástla tak, že by sme museli uvariť aspoň 10 litrov vývaru a 5 kíl nových zemiačikov (to sú jedlá, ktoré bez vňate nemôžu existovať), aby sme ju minuli, chcelo to iný plán. Nápad s petržlenovým pestom nakoniec prevalcovala chuť na libanonský šalát tabouleh. Minula som všetku vňať. A ešte by zniesol. Ale bol super! Chcete recept? ;)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas prípravy 20 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

70 g  petržlenová vňať (zbavená stoniek)
60 g  bulgur
4 ks  cherry paradajka
3 ks  sušená paradajka
1/4  šalátová uhorka
1  jarná cibuľka
1  šalotka
 olivový olej
 šťava z 1/2 citróna
 (1/2 PL ocot z granátového jablka)
1/4 ČL  škorica
štip.  rímska rasca
 čerstvá mäta
 soľ
 mleté čierne korenie

Postup prípravy

Obvykle sa takýto šalát papá ako príloha k mäsu, napríklad grilovanému, takže recept určite využijete počas nasledujúcich mesiacov.

Ja som si ho však dala samotný. Nezľaknite sa množstva vňate, v originál recepte jej je ešte viac, no takto je to podľa mňa akurát. A jeden by neveril, ako skvelo v tejto kombinácii vyniknú škorica a rímska rasca.

Bulgur zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, pridáme kvapku oleja, trochu soli a varíme 2 minúty. Potom prikryjeme pokrievkou, zabalíme do utierky a necháme 15 - 20 minút dôjsť. Cibuľku, šalotku a vňať nakrájame najemno. Sušené aj čerstvé rajčiny spolu s olúpanou uhorkou nasekáme na malé kúsky. Všetko premiešame spolu s hotovým a vychladnutým bulgurom.

Pridáme olej, citrónovú šťavu, ocot z granátového jablka (môžeme aj vynechať alebo nahradiť balsamicom), koreniny, nasekanú mätu (maximálne 1 vetvička) a podľa chuti dosolíme.

Chute spolu musia ladiť a žiadna z nich nesmie prebyť typickú chuť petržlenky. Tú milujem, takže pre mňa je toto top šalátik.

1. 5. 2018 16:20

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty