Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Ragú z červenej šošovice

Ragú z červenej šošovice
strukoviny

Toto jedlo robím s malými obmenami aj pre dospelákov, hlavne je v ňom oveľa viac korenín a cesnaku. Ale princíp je ten istý - červená šošovica na taliansky štýl, namiesto mletej hovädzinky. Ak nepoznáte, skúste a neoľutujete. ;) Vhodné tak od roka a pol.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 pórik alebo cibuľka
2-3 PL  červená šošovica
1  menšia mrkva
1 ks  paradajka
 bylinky
 drvená rasca
1 ČL  olivový olej
 (štipka soli)

Postup prípravy

Červenú šošovicu namočíme na pár hodín do vody a potom uvaríme s trochou drvenej rasce domäkka. Na troške olivového oleja a cibuľky podusíme najemno nastrúhanú mrkvu, pridáme šošovicu a paradajku zbavenú šupky, štipku oregana a bazalky. Prikryté dusíme domäkka asi desať minút, ak treba, podlejeme trochou vody. Podávame s kuskusom alebo cestovinou, starším deťom môžeme posypať pecorinom alebo parmezánom.

Druhá možnosť je variť šošovicu priamo. V tom prípade len namočenú a prepláchutú šošovicu pridáme hneď na začiatku, medzi pórikom a mrkvou. Ďalší postup je rovnaký, akurát podlejeme vodou a priebežne ju dolievame, aby sa šošovica mohla uvariť, a zároveň, aby ragú nebolo príliš vodové. :)Trvá to cca 20 minút.

 

Tip: Už uvarenú šošovicu môžeme aj zamraziť. Vždy bude poruke a ušetríme tým kopec času pri varení.

12. 5. 2018 16:23

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty