Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Granola s orieškami a čokoládou

Granola s orieškami a čokoládou
bez mlieka

Kto nemá na svojom foodblogu recept na domácu granolu, nech zdvihne ruku. :D No tak už ho mám aj ja. Doteraz som si robila len také rýchlovky na panvici, ale v deň drahého narodenín konečne dozrel čas na poriadnu chrumkavú zapekanú dávku z rúry. Aby nemusel jesť tie kupované patoky. :P

  • Čas varenia 35 minút 140°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2,5 hrn.  ovsené vločky
0,5 hrn.  pohánkové vločky
0,5 hrn.  lieskovce
0,5 hrn.  mandľové lupienky
0,5 hrn.  iné orechy alebo semienka - ja som dala nesolené arašidy a slnečnicové semienka
0,5 hrn.  kokosový olej
0,5 hrn.  sladidlo (javorový sirup + agáve + trstinový cukor)
 štipka soli
2 ks  bielok
1 PL  kakao
60 g  horká čokoláda
1/2 ČL  škorica

Postup prípravy

Je to zároveň dobrý nápad na jedlý darček, ktoré sú podľa mňa úplne najlepšie. Každý sa poteší, keď dostane niečo od srdca a ešte aj vlastnoručne urobené. Ten môj sa teda potešil veľmi a nechápal, že som to müsli naozaj vyrábala. Samu ma prekvapilo, aké je to nenáročné na čas. Stačí zmiešať dokopy a už sa sama pečie v rúre.

Raňajková granola sa nezaobíde bez vločiek, najčastejšie ovsených, tuku a sladidla, ostaté je na vás. Pre dosiahnutie väčšej chrumkavosti je dobré pridať vaječné bielky, ale ide to aj bez nich. Ak zvolíte vločky bezlepkové, získate raňajky vhodné aj pre celiatikov. Dajú sa pridať orechy, semienka, po upečení sušené ovocie, kúsky čokolády, kakao, škorica a tak podobne.

Veľmi dobrý rozpis som našla na stránke Bonvivani.sk pod týmto odkazom. Riadila som sa pomerom, aký odporúčajú, a bolo to presne akurát. Môj hrnček mal necelé tri deci.

Najskôr zmiešame vločky, orechy, semienka, cukor, sirupy, soľ a rozpustený kokosák. Z bielkov vyšľaháme sneh, nemusí byť tuhý, stačí aj redší, a vmiešame ho do zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložíme granolu. Dáme piecť do vyhriatej rúry a počas pečenia dvakrát premiešame.

Necháme vychladnúť a zmiešame s kakaom, škoricou a nasekanou čokoládou. Skladujeme v uzatvorenej nádobe, napríklad v špajzi, a spotrebujeme do cca troch týždňov (snažíme sa nespotrebovať na posedenie ;) ).

18. 5. 2018 15:26

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty