Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Najlepšie lasagne

Najlepšie lasagne

Tento webík sleduje aj veľa našich kamošov a dávajú nám tipy na to, čo by sme mohli uvariť. Na žiadosť Moniky som sa včera večer pustila do lazaní. Skombinovaním receptu od kamarátky, ktorá ho má z Nového Zélandu, a jedného sympatického z netu vznikol tento výtvor. Vydaril sa na jednotku, ale neviem, kto to všetko poje! :)

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

9 - 12 ks  lasagne
500 g  mleté hovädzie mäso
400 ml  pasírované paradajky alebo kvalitný pretlak
1 ks  cibuľa
2 strúč.  cesnak
 olivový olej
 soľ
 mletá červená paprika
 mleté čierne korenie
 bazalka
 pizza korenie
 
BEŠAMEL
50 g  maslo
50 g  hladká múka
6 dcl  mlieko
130 g  strúhaný syr (eidam, parmezán, oboje)
 muškátový oriešok

Postup prípravy

Na polovičnú dávku dávajú všetci 12 kusov lazaní. Mne vyšlo len deväť, tak neviem, kde urobili súdruhovia chybu. Možno som príliš plytvala omáčkami. 

Najskôr si na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme mleté mäso, ktoré restujeme, kým nie je z ružovo-červeného hnedé. Posypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme a zalejeme rajčinami. Prikryté dusíme na miernom ohni asi 25 minút.

V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku a chvíľu popražíme, ako keď robíte zásmažku. Postupne prilievame mlieko a miešame, kým nevznikne kaša. (Trochu som sa bála hrudiek, ale všetky sa pekne rozpustili.) Odstavíme ju zo sporáka a vmiešame do nej nastrúhané syry, kým sa nerozpustia. Dáva sa aj muškátový orech, ja som vynechala, lebo ho nemám rada. Ale vy ho pokojne dajte.

Rúru predhrejeme. Do zapekacej misy dáme najskôr vrstvu mäsovej omáčky a na ňu vrstvu syrovej. Poukladáme surové plátky lazaní a pokračujeme opäť omáčkami. Znovu lazane, omáčky, lazane... Koľko nám vyjde. Je na vás, či bude vrchná vrstva tekutá alebo pevná. Ja som zvolila pevnú a vrchné plátky neboli úplne mäkkulinké, ale chutili super. Pre istotu som ich zaťažila kolieskami paradajok.

Vrch posypeme parmezánom a dáme piecť asi na polhodinu alebo do zlatista. Hotovo!

Bolonske Lasagne

10. 4. 2014 9:51

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty