Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Nebeská torta

Nebeská torta
torta

Čitateľka nášho webu Jarka nám poslala recept na tortu, ktorú vraj musíme upiecť, lebo je jednoducho božská! Ďakujeme, potešilo veľmi a hneď sme ju aj urobili. Aby som nezavádzala - tentoraz sme sa pustili do práce s maminou môjho milého (pozdravujem :) ). Išlo nám to ako po masle, šľahačke a cukre - to sú totiž hlavné zložky tejto pochúťky. Takže jeden kúsok a dosť!

  • Čas prípravy 120 minút
  • Čas varenia 10 minút 200°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

 
KORPUS
2 bal.  kakaová BeBe sušienky
30 g  maslo
1 dcl  mlieko
 
POSCHODIA
250 g  tučný tvaroh
2 ks  vanilkový cukor
2 ks  Zlatý klas
 kryštálový cukor
7 dcl  šľahačková smotana
7 dcl  mlieko
2 ks  stužovač
80 g  maslo
1 koc.  horká čokoláda

Postup prípravy

Toto už je recept obohatený o "abgrejdy", na ktoré sme prišli počas pečenia... 

Najprv pomelieme keksy a zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. V pôvodnom recepte bolo dvojnásobné množstvo sušienok, ale potom bol korpus zbytočne hrubý. Cesto natlačíme do okrúhlej tortovej formy a dáme do rúry zapiecť. Netrvá to dlho. Hotové ho necháme vychladnúť a môžeme aplikovať vrstvy "nebíčka".

Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, dosladíme podľa chuti a zmiešame ho so šľahačkou, ktorú sme si pripravili z dvoch dcl šľahačkovej smotany, lyžice cukru a stužovača. Ak použijeme rastlinnú šľahačku, ktorá je trvácnejšia, no chuťovo trolilinku horšia, stužovač netreba. Dáme do chladničky stuhnúť.

Nasleduje pudingová vrstva. V mlieku uvaríme pudingy s vanilkovým cukrom a štyrmi lyžicami obyčajného. Za občasného premiešania necháme vychladnúť, môžeme si pomôcť vodným kúpeľom. Do vlažného pudingu vmiešame zmäkknuté maslo a prípadne ešte dosladíme. Vylejeme na tvaroh, uhladíme a dáme opäť chladiť.

Posledná vrstva bude šľahačková. Zvyšného pol litra smotany vyšľaháme so stužovačom a troškou cukru. Po celom povrchu torty urobíme zdobítkom kopčeky a stred posypeme strúhanou čokoládou. A je to!

Nabudúce plánujeme pridať na keksíkový podklad vrstvu gaštanového pyré s troškou rumu a cukru. Mám tušáka, že to bude ešte väčšie nebíčko v papuľke. :)

A tu je v celej svojej kráse!

21. 4. 2014 23:11

Páči sa ti recept?

Komentáre

Jarmila Zahradníková | 22. 4. 2014 6:56 | mail
Katuška, potešilo ma, že si tortu naozaj robila. Skoro pravidlom je, že všetci pýtajú recept, ale málo kto ho aj zrealizuje. Teším sa.

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty