Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cestoviny
Špenátové cannelloni v paradajkovej omáčke
Keď nie je čas na varenie, cestoviny to zachránia vždy. Ale aj tie sa dajú urobiť štýlovo. Cannelloni sú super, táto plnka chutí božsky a je hotová raz-dva a nemusíte sa trápiť s bešamelom - paradajková omáčka je rovnako dobrá, ak nie lepšia, plus ušetríte kalórie. ;)
Zapečené canelloni s bylinkovou ricottou
Canelloni, čiže veľké rúrkovité cestoviny, sú dobré naplnené čímkoľvek. Vôbec ich netreba predvárať, podobne ako lasagne. Stačí ich zapekať v dostatočnom množstve "tekutiny" - bešamel alebo paradajková omáčka. Moja mama robí lasagne zásadne v bielom jogurte a toto je inšpirácia od nej. Nielenže je to oproti bešamelu výrazne odľahčené, ale aj chuťovo je to veľmi príjemné. A bez roboty! ;)
Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Sú jedlá vyšperkované a súce na blog a potom sú jedlá obyčajné, ktorých úlohou je predovšetkým zahnať hlad. Toto jedlo malo byť z druhej kategórie, ale omáčka v štýle "čo chladnička dala" sa mi podarila tak dobre, že som ju sem musela dať. Mimochodom, ako si môžete všimnúť, v jedle sú použité dva druhy cestovín. Dôvod je prostý - zmiešala som dva zvyšky rôznych tvarov, ktoré nám zavadzali v skrini. :)
Cestovinový šalát s brokolicou
Po tuniakovom druhý najobľúbenejší u nás a toto je len príklad, čo všetko doňho môžete dať. Hlavne nech to chuťovo ladí a je to dokopy pekné farebné. :)
Zeleninové lasagne
Keď viete ako na ne, zamilujete si ich, lebo sú veľmi jednoduché na prípravu. Lasagne totiž netreba predvárať, ako si veľa ľudí myslí - stačí dať dostatok omáčky. Uvaria sa v rúre pri pečení. A, síce chutný, ale dosť kalorický a ťažký, bešamel môžeme pokojne nahradiť paradajkovým sugom z čerstvých rajčín, resp. dochuteným pretlakom (rýchlejšia verzia).
Veggie bolonské ragú so šošovicou
Súhlasíme, že najlepšia je klasika s hovädzím mäskom, ale... keď ho práve nemáte poruke alebo máte chuť na niečo bezmäsité, táto alternatíva je skvelá. A zasýti vás rovnako. :)
Avokádové pesto so sušenými paradajkami
Dnes sme obaja pracovali z domu, a tak sme nemali čas vymýšľať nejaké komplikované obedy. Vyriešili to cestoviny, ale aspoň s omáčkou som sa trochu pohrala. Avokádové pesto zabodovalo na celej čiare, či už so sušenými paradajkami, alebo bez. Na leto úplne ideálne. :)
Špagety s pesto omáčkou a kuracím mäsom
Toto jedlo dokonale zapadá do filozofie nášho webu, a síce jedlá pre dvoch rýchlo zbúchané, plnohodnotné a nápadité. :) Dnes je Valentína a náš plán ísť do reštiky prekazila chrípka. Tak aspoň takto som navarila pre môjho maróda. <3
Cestovinový šalát s tuniakom
Na chatu alebo párty s kamošmi ako stvorený. Pre veľký úspech som ho robila dvakrát a určite nie naposledy. :) Samozrejme, tí, čo sa nekamarátia s tuniakom ho neocenia, ale pre nich môžete urobiť inú verziu. Napríklad s kuracím mäsom a jablkom alebo brokolicou, vajíčkom a syrom...
Špecle so slaninkou
Jedlá tohto typu mi automaticky evokujú lyžovačku v Alpách. Najskôr sa nechať dobre vyštípať mrazom, príjemne sa unaviť na svahu a potom šup do reštiky na radler, bombardino so šľahačkou, fazuľovú polievku a parenú buchtu s vanilkovým krémom. Alebo takéto voňavé špecle. :)
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk