Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Chuťovky
Nátierka z údeného lososa
Receptov na nátierky nie je nikdy dosť a táto je neopozeraná, svieža a chuťovo pekne zladená. Lebo veď losos, citrón a kôpor idú vždy dokopy.
Špenátové muffiny s nivou
Kombinácia špenát - vajce - syr - cesnak nie je nič nové, ale vo forme muffinov je to zase príjemná zmena. A neverili by ste, ale stále je dosť tých, čo si myslia, že mafiny môžu byť jedine sladké. Tak ich vyveďte z omylu. Ideál na chaty, letné grilovačky či len tak na raňajky.
Čerešňová koža
Človek by neveril, koľko čerešní sa môže urodiť na jednom strome. Po týždni bublaninových, bálešových a guľkových hodov, po nociach prebdených pri džemoch a kompótoch, po výdatnej konzumácii za čerstva, keď tŕpnete, kto vám bude gratulovať k "tehotenskému" brušku... Po tom všetkom prišla na rad aj ona - ovocná koža.
Pesto z tekvicových jadierok
Príprava tohto jedla vo mne vyvolala úsmevné spomienky na obdobie, keď som bola ešte mladá (teda mladšia) a varila som sama pre seba. Cestoviny s pestom bola klasika slobodnej ženy-študentky. No teraz sú to kvalitné cestoviny a kvalitné, ba dokonca doma robené, pesto, z doma vypestovanej bazalky. Takže si to pokojne a bez hanby vycapím aj na blog. :)
Reďkovková nátierka
Ako spotrebovať úrodu reďkoviek, keď ich váš manželík neľúbi a vy už nevládzete? Zamaskujte ich do tejto nátierky! Ani neviete ako a celý zväzok bude fuč ako mávnútím prútika. A ešte aká je to dobrotka. :)
Quiche s medvedím cesnakom
Drahý opäť raz doniesol z prechádzky tašku medvedieho cesnaku, a tak okrem obligátnej polievky zvýšilo ešte aj na niečo iné. Skúsila som ho zakomponovať do kišu, spolu s pórikom, slaným syrom a tak podobne. Naozaj vynikajúca kombinácia, a to sa nerada chválim, ale tentoraz musím. :) Určite vyskúšajte, kým ešte trvá medvedia sezóna.
Špirálky z lístkového cesta
Toto je tá najsmiešnejšie jednoduchá a zároveň najefektejšia vec! Recept pridávam skôr ako inšpiráciu, alebo ak by sa predsa len našiel niekto, kto by ho potreboval. Napríklad ja hneď zopár takých vo svojom okolí mám.
Hummus z červenej šošovice a cvikly
Keď mi minule drahý zabudol kúpiť moju obľúbenú cviklovú nátierku, naštvala som sa a urobila som si doma ešte lepšiu. :) Hummus milujem a toto je trošku iná, ale prekvapivo, alebo vlastne celkom očakávane, skvelá kombinácia. A tá farba!
Parmezánové rožteky s prosciuttom
Vianoce sa už skončili, ale návštevy k nám chodia stále. Viem, že by stačilo nasypať do misky čipsy, ale takéto pečené slanosti sú lepšie, plus aj sa z nich dá aspoň trošičku najesť. A nie je to nič zložité. Toto je moja obmena klasiky.
Ananásová koža
Možno ste už počuli o ovocnej koži - skvelom spôsobe, ako si vyrobiť prírodnú sladkosť a zároveň spotrebovať množstvo sezónneho ovocia. Ja som si naň spomenula pri pohľade na krásny, veľký a akurát zrelý ananás, na ktorý nikto nemal chuť a bolo ho treba spapať, kým zhnije. S malou dušičkou som sa pustila do prípravy kože a čuduj sa svete, je to bomba! Ešte treba vychytať nejaké muchy, ale podstatné je, že viem, ako na to, a že to funguje. ;)
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk