Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 

Hydina

Hydina

Zapekané morčacie prsia s mozzarellou

Zapekané morčacie prsia s mozzarellou

Rada experimentujem, ale ešte radšej mám overené kombinácie, o ktorých dopredu viem, že budú chutiť super (a každému). Dnes som takto naložila s pekným kusom morčacieho mäska, ale vy môžete použiť aj kuracie alebo bravčové.

hydina |
(3.04 / 5, 23 hlasov)
Hydina

Kuracie stripsy v cornflakes a šalát Coleslaw

Kuracie stripsy v cornflakes a šalát Coleslaw

Dnes sme mali taký obed v americkom štýle. Vyprážané jeme minimálne, aj to väčšinou len na návštevách. :D Takže chýba mi prax a aj som si trochu zanadávala, keď mi jeden kúsok prihorel a digestor nestačil odsávať. Ešte stále sme to nevyvetrali!

hydina |
(3.13 / 5, 63 hlasov)
Hydina

Zapekané kuracie prsia so šampiňónmi a syrom

Zapekané kuracie prsia so šampiňónmi a syrom

Aj vám niekedy dochádza fantázia a vôbec neviete, čo máte variť? Rada skúšam nové veci, ale niekedy na to skrátka nie je čas, chuť, suroviny, stravníci ochotní tie nové veci jesť a tak podobne. :D Preto je super mať v zálohe jedlá ako toto - rýchlo hotové, chutí každému a je vhodné aj na nedeľu. :)

hydina |
(3.03 / 5, 95 hlasov)
Hydina

Kuracie karí s ananásom

Kuracie karí s ananásom
bez lepkubez mlieka

Milujem moje karí, ktoré možno nie je pravé, ale našim chuťovým bunkám vyhovuje dokonale. Robievam ho často a už sa mi podarilo vyladiť všetko tak, že nie je ničoho málo ani veľa. Základ je okrem mäsa (alebo cukety, karfiolu, šošovice, cíceru atď.) paradajkový pretlak, kokosové mlieko a koreniny. Bez nich to nejde a improvizovať sa nedá. :) Keďže mi ostal z vianočnej ovocnej misy ešte kusisko ananásu, zakomponovala som ho do karí a pridala som aj čerstvý zázvor, ktorý sme mali doma. K tomu ryžové rezance, neviem, či sa to tak jedáva alebo hodí, ale nám to tak spolu veľmi chutí.

hydina |
(2.62 / 5, 95 hlasov)
Hydina

Eintopf z kuracích stehien a batatov

Eintopf z kuracích stehien a batatov
bez lepkubez mlieka

Variť pre dve osoby, rýchlo a jednoducho? Eintopf, čiže jedlo v jednom hrnci, je presne z tejto kategórie... Tento obed som zvládla zbúchať s lezúňom za zadkom, i keď nájsť si čas na jedenie už bol väčší problém. :D Každopádne je to dobrota!

hydina |
(2.63 / 5, 116 hlasov)
Hydina

Morčacie prsia plnené hermelínom a hroznom

Morčacie prsia plnené hermelínom a hroznom

Kombinácia, ktorá nikdy nesklame a na toto jesenné obdobie sa hodí úplne super. Môžete naplniť aj kuracie prsia, ale my sme mali morčacie, dokonca z domáceho chovu. Takže takto som sa s nimi porátala. :)

hydina |
(3.29 / 5, 150 hlasov)
Hydina

Kuracie karí s fazuľkami a sezamom

Kuracie karí s fazuľkami a sezamom
bez lepkubez mlieka

Opäť som sa raz zahrala na "šanoblivú" gazdinku a rozhodla som sa prevetrať mraziak. Pre naše polročné bejby totiž chystám zásoby mrazeného ovocka, mäska atď., a tak je miesto v ňom viac ako želané. Na toto jedlo sa mi úspešne podarilo minúť kuracie prsia a dva sáčiky luskov, ktoré som už dlhšie prekladala sprava doľava a späť. A že aká delikateska vznikla! :)

hydina |
(2.98 / 5, 148 hlasov)
Hydina

Bulgur s kuracím mäsom a cuketou

Bulgur s kuracím mäsom a cuketou
bez mlieka

Vrecko bulguru mi už dlhšie ležalo v skrini a dnes prišiel jeho deň. Ak sa snažíte žiť zdravo, určite viete, že je to predvarená nalámaná pšenica = zdravá príloha, ktorá v pohode nahradí ryžu alebo cestovinu. Môj drahý ho, samozrejme, nepoznal a pri pohľade na dnešný obed sa tváril značne skepticky, no po prvom súste zavládol na jeho tvári spokojný úsmev. :)

hydina |
(2.74 / 5, 140 hlasov)
Hydina

Kuracie stehná na citrónoch a rozmaríne

Kuracie stehná na citrónoch a rozmaríne

Rozmarínu sa na našom balkóne veľmi darí. Také pekné svadobné pierka by z neho boli, že až. :) Ale dá sa využiť aj v kuchyni, najlepšie k bravčovému mäsu. A keď ho skombinujete s kurčaťom a citrónom, dostanete fresh letný obed alebo večeru.

hydina |
(3.11 / 5, 150 hlasov)
Hydina

Kuracie stehná z remosky

Kuracie stehná z remosky

Takéto recepty máme najradšej, že to vlastne ani nie je recept, lebo sa na tom nedá prakticky nič pokaziť. V remoske (my máme takú na sporák a je to bomba) sa stehienka robia samy, sú šťavnaté, zvrchu chrumkavé a mäso odpadáva od kosti. A keď k nim nahádžete aj zemiaky, máte eintopf jak vyšitý! ;)

hydina |
(2.99 / 5, 180 hlasov)
« predošlá | 1 2 3 4 5 | ďalšia »

Recepty

 

môžešsavydávať.sk na facebooku

...a instagrame

 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt