Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Návrat do pivovaru

Ak ste z Trnavy a okolia, určite poznáte lokálny pivovar a reštauráciu Sessler. Ak nepoznáte, možno vás inšpiruje tento článok.

Návrat do pivovaru

Naposledy som sa tu bola najesť štyri roky dozadu. Sympatický a krásne obnovený historický priestor sladovne patrí k tým, ktoré sa oplatí vidieť. Reštaurácia sídli v podzemí, v pivnici, ktorá je nanovo obložená tehlou, ale je to urobené s citom a pekne. Ak nemáte radi pivnice, najesť sa dá aj na terase. 

Priznávam, že napriek sympatiám k týmto priestorom moje minulé návštevy u Sesslera nedopadli dobre. Takmer vždy to malo nejakú chybičku krásy. (Zato ich vlastné pivo bolo vždy vynikajúce.) Tá posledná návšteva pred rokmi však bola "vďaka" personálu doslova trapas. Až tak, že som o nej napísala. Jasné, že majiteľa to nepotešilo, ale sľúbila som mu, že ak sa do Sesslera vrátim a budem spokojná, rada o tom napíšem.

A tak vznikol tento článok. Musím povedať, že ho píšem s radosťou, lebo dobrých reštaurácii v Trnave je menej ako šafranu. Tu majú navyše priaznivé ceny.

Na jedlo sme čakali primeraných 20 minút a mladé čašníčky boli milé a ochotné od začiatku až do konca.

Moje teľacie líčka na pive s hubami a paštrnákovým pyré chutili vynikajúco a porciu som ledva-ledva zjedla. Cena: 11 eur.

Moja polovička si dala bravčovú sedliacku panvičku. Na doštičke. Zjedol ju do poslednej omrvinky. Chutilo mu, len vraj by to na tej panvičke ešte minútku-dve nechal. (Nejaký je rozmaznaný z tej mojej kuchyne. :D) Cena: 7,50 eur.

Najväčšou atrakciou je vlastné pivo Sessler. Môžete si dať 11,5 alebo 20-stupňové, ktoré nebezpečne stúpa do hlavy. Majú vraj dokonca aj aperitív - 45%-nú pivovicu! Výborná je aj tmavá trinástka a pre nepičov osviežujúce nealko Pivea. (Sládkova limonáda sa môže schovať :).) Pivo figuruje aj v niektorých špecialitách kuchyne.

V reštaurácii sa dajú robiť aj oslavy, firemné párty či dokonca svadby.

Okolie je pekne upravené, nechýba ani jazierko.

A na záver trošku histórie. Tá v prípade Sesslerky siaha až do 18. storočia. Pôvodne sa v nej vyrábalo pivo, neskôr aj slad. V druhej polovici 19. storočia bola výroba piva ukončená a opäť ju obnovil až nový majiteľ v roku 2007. Od tohto kroku bol už len kúsok k otvoreniu reštaurácie. Ak chcete vedieť a hlavne vidieť viac o sladovni či samotnej výrobe piva, môžete si dohodnúť aj exkurziu.

Pamätná tabuľa na priečelí.

24. 6. 2015 15:22 | Recenzie

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Podeľte sa s nami o váš názor!

Články

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty