Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Medovníkové menovky

Náš webík je pre niektorých trochu zavádzajúci. Že "Môžeš sa vydávať" a o vydaji ani chýru, ani slychu. No ts! Tak aby ste nepovedali, toto je prvý svadobný príspevok. Vznikol celkom neplánovane, vďaka jednej svadbe dvoch krásnych a sympatických ľudí.

Medovníkové menovky

Lenka a Carl-Johan mali medzinárodnú svadbu, a tak na nej nemohli chýbať tradičné slovenské zvyky a jedlá. Medovníkové menovky na stoly sú super voľba! A keďže moji známi vedia, že rada pečiem, nevestička ma oslovila a ja som túto výzvu rada prijala. 

Recept na medovníky mám od mamy, ktorá ho vyžobrala od pernikárky. Ak robíte viac dávok (ja som robila 5, keďže srdiečka boli dosť veľké a bolo ich 80), robte ich po jednej, nie všetky naraz. Čím viac cesta, tým horšie sa bude miesiť. A to môže narobiť šarapatu.

A tu je recept:

400 g hladkej múky T650 zmiešame so 170 g práškového cukru, 1 kypriacim práškom do perníka a pol lyžičkou sódy bikarbóny (radšej menej ako viac). Pridáme 2 vajcia, 50 g Palmarínu, 3 PL tekutého medu a 1 PL tuzemáku. Všetko zmiesime dokopy. Polovicu cesta dáme zabalenú do fólie do chladničky a druhú polovicu rozvaľkáme. Vykrajujeme, čo len chceme, poukladáme na papier na pečenie a pečieme na 170 stupňov kým nie sú hotové. Pozor, ak ich necháme v rúre dlho, budú zbytočne tvrdé. Chce to len prax. :) Keď sa nám cesto minieme, to isté opakujeme s druhou polovicou. Medovníky som pred pečením ani po ňom ničím nenatierala. 

Hotové necháme vychladnúť a môžeme skladovať, ak práve nemáme čas na zdobenie. Tieto ležali týždeň v plechu, poctivo prikryté fóliou, a za ten čas trochu zmäkli. Tak akurát.

Zdobíme polevou z bielka, práškového cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy. Ja som si na to kúpila špeciálne zdobiace pero, ale dá sa aj s kornútom z celofánu alebo so sáčikom, na ktorom sme odstrihli rožtek. 

Najťažšie bolo balenie, to trvalo zo všetkého najdlhšie a aj tak to nebolo100% dokonalé. Ale o tom je ručná práca, no nie?. Hlavne, že mladomanželia boli spokojní. :)

Tak veľa lásky! <3

14. 7. 2014 22:51 | Svadobné záležitosti

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Podeľte sa s nami o váš názor!

Články

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty