Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Na návšteve v AVE Café

V Bratislave blízko SAV-ky otvorili novú sympatickú kaviareň. Každého privíta už svojím názvom, ktorý po latinsky vyjadruje pozdrav. Nás sem zaviala najmä vidina čerstvých koláčikov.

Na návšteve v AVE Café

Interiér je zariadený príjemne, v tónoch hnedej a béžovej, ktoré v každom automaticky evokujú voňavú kávu a čokoládu. Páčili sa nám hlavne tapety. A klavír na strope!

Ten tam nie je len tak pre nič za nič, ale preto, že živá hudba plánuje byť súčasťou AVE Café. Každý štvrtok sa tu konajú koncerty príjemnej muziky na počúvanie, k poháru vína či šálke kávy. Usmiati barmani síce majú slušivé traky, ale inak na tomto mieste nie je nič hipsterské, čo je podľa nás veľké plus. :)

Kapučínko za 1,90 € bolo vynikajúce. Espreso stojí 1,50 €, čo je na hlavné mesto v pohode cena.

Okrem kávy tu majú aj špecialitky ako Aperol, môj obľúbený Hoegarden a pre milovníkov vína šumivé Prosecco. 

Ako som už spomínala, dôvodom našej návštevy boli dezerty, konkrétne od jednej šikovnej umeleckej cukrárky, ktorú som spoznala cez moju prácu. 

Volá sa Petra Zváčová a je špecialistka na cukrové kvety, hmoty a kráľovskú polevu. Tomuto umeniu sa učila u vychytených cukrárok v Británii. Petra je ešte zaujímavá v tom, že precestovala takmer celý svet a v každej krajine objavovala a učila sa piecť ich národné dezerty.

Svoje čískejky, kapkejky a ďalšie dobrôtky bude predávať aj v AVE Café a na otvorení sme mali možnosť ochutnať niektoré jej výtvory. Nielenže krásne vyzerali, ale aj chutili. Ledva som ich stihla odfotiť, kým sa zjedli. :) Petra svoje výtvory predáva pod značkou Art cakes, takže ak vás to zaujalo, kuk na jej web

Nadýchaný Anjelský cheescake s mimoriadne zložitou prípravou má korene v Japonsku.

Čokoládová torta bez múky. Recept pochádza od britskej kráľovskej cukrárky Fiony Cairns.

Niečo medzi makrónkami a kapkejkmi z hnedého cukru a čokoládového krému. Korene má v USA.

Rozkošní ježkovia z keksíkového cesta.

Otvoriť novú kaviareň a získať si stálych klientov nikdy nie je ľahké, ale ani nemožné. Dôležité je zapôsobiť tak, aby sa ľudia vracali. Myslím, že my sa vrátime. :)

24. 10. 2014 17:25 | Recenzie

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Podeľte sa s nami o váš názor!

Články

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty