Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bravčové mäso

Panenka plnená slivkami so šípkovou omáčkou

Panenka plnená slivkami so šípkovou omáčkou

Včera sme varili niečo zložitejšie. Teda aspoň názov tak znie, ale v skutočnosti to je jednoduché na to, aká je to delikateska. Ak máte radi kombináciu mäso a sladké ovocie, určite vyskúšajte.

Suroviny

1 ks  bravčová panenka
10 ks  sušené slivky
 soľ
 olej
 
NA MARINÁDU
1 ČL  olej
2 ČL  tekutý med
2 ČL  kajenská paprika
 
NA OMÁČKU
1 PL  maslo
1 PL  hladká múka
3 PL  šípkový džem
1 dcl  biele víno
2 dcl  voda
1 PL  citrónová šťava

Postup prípravy

Panenku zbavíme blaniek, umyjeme, osušíme a priečne prekrojíme na dve časti. Sušené slivky umyjeme a osušíme servítkom. Nožom opatrne urobíme do každej polovice panenky otvor a napcháme tam slivky. Dáme pozor, aby sa mäso neroztrhlo, je totiž veľmi jemné. Do každej časti vlezú štyri až päť kusov. Potom otvor prepichneme špáradlami, prípadne zašijeme. 

Na panvici rozohrejeme olej. Mäso zvrchu posolíme a zo všetkých strán opečieme. Vyberieme ho z panvice, preložíme do pekáča a potrieme marinádou. Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť asi na pol hodinu. Počas pečenia občas polejeme výpekom.

Popritom si môžeme rovno upiecť aj zemiaky, ako prílohu.

Treťou zložkou je šípková omáčka. My sme dostali šípkový džem a akosi sme nevedeli, čo s ním. Ale rovnako môžete omáčku pripraviť aj zo slivkového džemu. 

Maslo rozpustíme na panvici, prisypeme múku, popražíme a pridáme džem. Rozmiešame, zalejeme vínom, vodou a pridáme citrónovú šťavu. Podľa potreby ešte zriedime vodou. Pár minút prevaríme a podávame na tanieri, s plátkami panenky a zemiakmi. A zvyšné víno si rozlejeme do pohárov. :)

6. 6. 2014 11:42

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty