Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zapekaný pór so zemiakmi a fetou
Toto jedlo varil celkom sám môj drahý, kým som pracovala. Z kuchyne sa šírila lákavá vôňa a ja som bola zvedavá, čo to bude, až to bude. A veruže bolo - mňam!
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3 ks | pór |
180 g | feta alebo balkánsky syr |
4 ks | nové zemiaky |
30 g | maslo |
2 PL | hladká múka |
2 ks | vajce |
1,5 dcl | mlieko |
soľ | |
strúhanka na vysypanie formy |
Postup prípravy
Okrem iného sme pokrstili novú okrúhlu formu, gril na mikrovlnke mal svoju premiéru a na fotke môžete vidieť aj našu vizitku. :) Keď sa stretneme, určite jednu dostanete!
Póry očistíme, odkrojíme z nich drevnaté časti a nakrájame na hrubšie kolieska. Uvaríme v osolenej vode. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme do polomäkka. Vychladnuté nakrájame na kolieska.
Maslo rozpustíme na panvici a pridáme múku. Trochu osmažíme a zalejeme mliekom. Miešame a varíme, kým vznikne bešamel. Trošku osolíme, pridáme vajcia, zamiešame a hneď odstavíme z ohňa.
Menšiu okrúhlu formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Pukladáme polovicu póru, zemiaky a nadrobíme fetu. Pridáme zvyšný pór. Nakoniec všetko zalejeme vajíčkovou zmesou a dáme do vyhriatej rúry alebo mikrovlnky na funkciu gril. Zapekáme 15 až 20 minút, do zlatista.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk