Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Zapekaný pór so zemiakmi a fetou

Zapekaný pór so zemiakmi a  fetou

Toto jedlo varil celkom sám môj drahý, kým som pracovala. Z kuchyne sa šírila lákavá vôňa a ja som bola zvedavá, čo to bude, až to bude. A veruže bolo - mňam!

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

3 ks  pór
180 g  feta alebo balkánsky syr
4 ks  nové zemiaky
30 g  maslo
2 PL  hladká múka
2 ks  vajce
1,5 dcl  mlieko
 soľ
 strúhanka na vysypanie formy

Postup prípravy

Okrem iného sme pokrstili novú okrúhlu formu, gril na mikrovlnke mal svoju premiéru a na fotke môžete vidieť aj našu vizitku. :) Keď sa stretneme, určite jednu dostanete!

Póry očistíme, odkrojíme z nich drevnaté časti a nakrájame na hrubšie kolieska. Uvaríme v osolenej vode. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme do polomäkka. Vychladnuté nakrájame na kolieska. 

Maslo rozpustíme na panvici a pridáme múku. Trochu osmažíme a zalejeme mliekom. Miešame a varíme, kým vznikne bešamel. Trošku osolíme, pridáme vajcia, zamiešame a hneď odstavíme z ohňa. 

Menšiu okrúhlu formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Pukladáme polovicu póru, zemiaky a nadrobíme fetu. Pridáme zvyšný pór. Nakoniec všetko zalejeme vajíčkovou zmesou a dáme do vyhriatej rúry alebo mikrovlnky na funkciu gril. Zapekáme 15 až 20 minút, do zlatista. 

9. 6. 2014 20:43

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty