Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Francúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč

Spravte si s vašou láskou oddychové popoludnie. Zapnite si nejaký dobrý film, uvarte kávičku a upečte koláč, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani v pravej francúzskej pâtisserie.

Postup prípravy

A nie je to až také zložité. Stačí zmiešať dokopy hladkú a polohrubú múku, pridať štipku soli, 100 gramov zmäknutého masla, žĺtok a dve lyžice vody. Spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme odstáť v chladničke a následne ním vyložíme formu. Jablká nakrájame na tenučké mesiačiky a poukladáme ich do kruhov tak, aby sa prekrývali. Posypeme ich hnedým cukrom, pokvapkáme rozpusteným zvyškom masla a popicháme vidličkou. Pečieme asi trištvrte hodinu. Pred koncom v miske zmiešame džem s tuzemákom a mandľovou arómou a rozotrieme po celom povrchu koláča. Šupneme naspäť do rúry, zapneme funkciu gril a necháme 5 až 10 minút skaramelizovať. So šľahačkou alebo bez, chuťový orgazmus je zaručený. :)

14. 2. 2014 12:07

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty