Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hejk na bylinkách a cesnaku

Hejk na bylinkách a cesnaku

Dvaja mladí ľudia, ktorí spolu žijú, nemusia v nedeľu na obed vysmážať šnicle ani piecť kura. Pokojne si môžu urobiť takúto rybičku, hlavne v lete je to super zmena. No čo vám poviem, pochutili sme si. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas prípravy 20 minút
  • Čas varenia 30 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  hejk
hrsť  petržlenová vňať
hrsť  bazalka
5 strúč.  cesnak
1 PL  citrónová šťava
 maslo
 soľ

Postup prípravy

Ryby (môžu byť aj pstruhy) najskôr umyjeme, osušíme a vykostíme. Robila som to prvýkrát a bola to sranda. :) Bylinky aj cesnak nasekáme na drobno, pridáme soľ, citrónovú šťavu a zamiešame. Zmesou naplníme ryby a trochu si odložíme nabok. Aby sa neotvárali, prepichneme ich špáradlami. Potom môžeme, ale nemusíme, obaliť v hladkej múke a krátko opiecť na panvici z oboch strán. Jedlo to len vylepší, ale na druhej strane je to trochu piplačka.

Rybičky uložíme do maslom vymasteného pekáča, potrieme bylinkovou zmesou a poukladáme tenké plátky masla. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre. Občas skontrolujeme a ak by sa príliš pripekali, podlejeme kvapkou vody. 

My sme si k tomu uvarili nové zemiaky a urobili šalát z paradajok a vlastnoručne vypestovanej rukoly. 

29. 6. 2014 21:14

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty