Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hejk na bylinkách a cesnaku
Dvaja mladí ľudia, ktorí spolu žijú, nemusia v nedeľu na obed vysmážať šnicle ani piecť kura. Pokojne si môžu urobiť takúto rybičku, hlavne v lete je to super zmena. No čo vám poviem, pochutili sme si. :)
- 2 porcie
- 20 minút
- 30 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | hejk |
hrsť | petržlenová vňať |
hrsť | bazalka |
5 strúč. | cesnak |
1 PL | citrónová šťava |
maslo | |
soľ |
Postup prípravy
Ryby (môžu byť aj pstruhy) najskôr umyjeme, osušíme a vykostíme. Robila som to prvýkrát a bola to sranda. :) Bylinky aj cesnak nasekáme na drobno, pridáme soľ, citrónovú šťavu a zamiešame. Zmesou naplníme ryby a trochu si odložíme nabok. Aby sa neotvárali, prepichneme ich špáradlami. Potom môžeme, ale nemusíme, obaliť v hladkej múke a krátko opiecť na panvici z oboch strán. Jedlo to len vylepší, ale na druhej strane je to trochu piplačka.
Rybičky uložíme do maslom vymasteného pekáča, potrieme bylinkovou zmesou a poukladáme tenké plátky masla. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre. Občas skontrolujeme a ak by sa príliš pripekali, podlejeme kvapkou vody.
My sme si k tomu uvarili nové zemiaky a urobili šalát z paradajok a vlastnoručne vypestovanej rukoly.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk