Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Old school tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok je jeden z najväčších paradoxov a prekvapení pre mňa samu. Ako malej sa mi už len pri slove tekvica dvíhal žalúdok, o prívarku z nej nehovoriac. Znova som ho ochutnala až minulý rok u priateľových rodičov. Priložila som si dvakrát a ešte mi aj nabalili domov! Ideálne jedlo, keď máte chuť na domácu stravu a niečo teplé do žalúdka. Prívarok izbovej teploty zase osvieži v horúčavách. P.S.: Už len vymyslieť mu krajší názov a bude to dokonalé!
- 4 porcie
- varenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
1 ks | mladá tekvica |
1 ks | cibuľa |
1 strúč. | cesnak |
2,5 dl | smotana na varenie |
2-3 PL | hladká múka |
olej | |
soľ | |
ocot | |
cukor | |
kôpor |
Postup prípravy
Tekvicu olúpeme, prekrojíme, vydlabeme a nahrubo postrúhame. Cibuľku a cesnak nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme postrúhanú tekvicu, osolíme, prikryjeme a dusíme. Občas premiešame a ak treba, podlejeme trochou vody. Poprášime múkou, chvíľu pražíme a potom zalejeme studenou vodou. V smotane rozmiešame múku a nalejeme do hrnca. Povaríme. Nakoniec dochutíme octom a cukrom a pridáme nasekaný kôpor. Podľa potreby ešte zriedime vodou. My máme radi hustejšie, takže necháme tak, ako je.
Tip: Môžete použiť aj kyslú smotanu, potom budete potrebovať menej octu.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk