Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Gazpacho

Gazpacho
bez mliekavegan

Tieto dni sa zabávame tým, že sa snažíme spotrebovať sezónnu zeleninu a ovocie. Záhrada je plná rajčín, sliviek a letných jabĺk, nájdu sa ešte aj uhorky, broskyne či marhule. Ak máte aj vy veľa paradajok a potrebujete ich spracovať, skúste pripraviť studenú španielsku polievku gazpacho. Je to nenormálne jednoduché.

  • Porcie 2 porcie
  • Čas prípravy 30 minút
  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

300 g  paradajka
1/2  šalátová uhorka
1/2  cibuľa
1 strúč.  cesnak
1 ČL  červený vínny ocot
1 PL  olivový olej
 soľ
2 ks  krajec sendviča alebo veky
 
NA OZDOBENIE
1 ks  paradajka
 kúsok uhorky

Postup prípravy

Paradajky narežeme do kríža a sparíme vriacou vodou, aby sa ľahšie lúpali. Zbavíme šupky, nakrájame a dáme do misy. K tomu prihodíme ošúpanú a nakrájanú uhorku bez dužiny, cibuľu aj cesnak. Prilejeme olej, ocot, štipku soli a všetko rozmixujeme do hladka. 

Dáme vychladiť do chladničky, najlepšie niekoľko hodín.

Veku opečieme nasucho na panvici, položíme do misky a prelejeme polievkou. Podávame ozdobené kockami čerstvej zeleniny. 

 

5. 8. 2014 10:16

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty