Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Orechovo-slivková štrúdľa
Tentoraz nejde ani tak o štrúdľu samotnú, ako o náplň. Dá sa použiť aj do kysnutých závinov alebo do pravej ťahanej. No to si necháme na inokedy, keď bude viac času na takéto zábavky. A verím, že to bude skôr ako na dôchodku. :)
- 30 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
lístkové cesto | |
130 g | vlašské orechy |
130 g | kryštálový cukor |
1/2 ČL | škorica |
1 PL | tuzemský rum |
3 PL | voda |
8 ks | zrelá slivka |
vajce na potretie |
Postup prípravy
Keďže sa topíme v slivkách, voľba bola jasná. ;)
Do kastróla dáme vodu s cukrom a miešame na ohni, kým sa cukor aspoň čiastočne nerozpustí. Odstavíme a prisypeme pomleté orechy, škoricu a nalejeme rum. Dôkladne premiešame.
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na kúsky. Cesto vyvaľkáme, my kupujeme vyvaľkané na papieri na pečenie, čiže táto starosť nám odpadá. Natrieme orechovú zmes, pridáme kúsky sliviek a zvinieme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme cca pol hodinu.
Z toho vznikne jedna veľká štrúdľa, takže podľa potreby ingrediencie vynásobte. Môj drahý sa vyjadril, že lepšiu štrúdľu v živote nejedol. To nepotrebuje komentár. Aj keď, tuším to hovorí za každým... :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk