Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Orechovo-slivková štrúdľa

Orechovo-slivková štrúdľa

Tentoraz nejde ani tak o štrúdľu samotnú, ako o náplň. Dá sa použiť aj do kysnutých závinov alebo do pravej ťahanej. No to si necháme na inokedy, keď bude viac času na takéto zábavky. A verím, že to bude skôr ako na dôchodku. :)

  • Čas varenia 30 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 lístkové cesto
130 g  vlašské orechy
130 g  kryštálový cukor
1/2 ČL  škorica
1 PL  tuzemský rum
3 PL  voda
8 ks  zrelá slivka
 vajce na potretie

Postup prípravy

Keďže sa topíme v slivkách, voľba bola jasná. ;)

Do kastróla dáme vodu s cukrom a miešame na ohni, kým sa cukor aspoň čiastočne nerozpustí. Odstavíme a prisypeme pomleté orechy, škoricu a nalejeme rum. Dôkladne premiešame.

Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na kúsky. Cesto vyvaľkáme, my kupujeme vyvaľkané na papieri na pečenie, čiže táto starosť nám odpadá. Natrieme orechovú zmes, pridáme kúsky sliviek a zvinieme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme cca pol hodinu.

Z toho vznikne jedna veľká štrúdľa, takže podľa potreby ingrediencie vynásobte. Môj drahý sa vyjadril, že lepšiu štrúdľu v živote nejedol. To nepotrebuje komentár. Aj keď, tuším to hovorí za každým... :) 

6. 8. 2014 22:31

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty