Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Milánske rizoto

Milánske rizoto

Tak som si povedala, že uvarím pravé talianske rizoto. Začala som jednoduchým milánskym, v ktorom sa na dochutenie používa len šafran a parmezán. Reku nebudeme my už tie družinárske rizotá s mrazenou trio zeleninou jesť, sme predsa nejakí fajnšmekri. :)

  • Čas varenia 30 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 olivový olej
1/2  cibuľa
 soľ
150 g  ryža arborio, alebo iná vhodná na rizoto
0,5 l  zeleninový vývar
 maslo
1 dl  biele víno
štipka  šafran
 parmezán

Postup prípravy

Ak sa ho rozhodnete uvariť, zožeňte si naozaj radšej poctivý vývar. Ja som dala bujón a bolo ho tam až príliš cítiť. Myslím, že to dosť pokazilo chuť, mohlo byť omnoho lepšie. :)

Ale k postupu.:

Na olivovom oleji osmažíme cibuľu do sklovita, trošku osolíme a nasypeme nepremytú ryžu. Chvíľu miešame a potom zalejeme vínom. Miešame, kým sa nevsiakne do ryže. Medzitým si pripravíme vývar. Po naberačkách ho postupne pridávame do panvice a po každej miešame. Nezakrývame. Ďalšiu naberačku pridáme až vtedy, keď si to ryža bude "pýtať". Asi v polovici varenia pridáme šafran, ktorý nám ryžu krásne zafarbí do žlta. Rizoto by malo mať krémovú konzistenciu a byť al dente, nie však tvrdé. 

Na záver vmiešame maslo a strúhaný parmezán.  Potom môžeme na minútku-dve zakryť pokrievkou, aby ešte viac "skrémovatelo". Podávame posypané čerstvou vňaťkou a parmezánom. Nabudúce sa chystáme na hubové. 

PS: Ale na tie slovenské rizotká tiež nedáme dopustiť. Keď sú dobre spravené, nemajú chybu. A kto si myslí, že nie, nech sa prihlási. ;)

28. 8. 2014 15:31

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty