Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Párty nátierky

Párty nátierky
nátierka

A tak sme mali s babami rozlúčku so slobodou. S mojou. :) Nielenže sa môžem vydávať, ale sa aj budem, už onedlho. Ale späť k rozlúčke. Okrem výborných mrkvovo-orechových muffinov od kamošky Petry (recept si vypýtam), šalátikov, slaných slimáčikov či melónovo-prosciuttových jednohubiek sme mali aj takéto nátierky.

  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 Sú vypísané v texte.

Postup prípravy

Na párty je to naozaj vďačné jedlo, lebo každý si môže vybrať svojho favorita a môžete ich jesť s pečivom, tortilami, alebo len zeleninkou. 

Okrem starého známeho hummusu som robila ešte tieto:

:: BRYNDZOVÁ

Klasika, ktorú doma robí asi každý. Bryndzu rozmiešame so zmäknutým maslom a/ alebo cream cheesom, tvarohom či ricottou. Bryndza sama o sebe je dosť výrazná, preto ju treba zjemniť, ale mala by tvoriť aspoň polovicu obsahu, aby tam bola cítiť. Ideálne dve tretiny. Vmiešame nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu a mletú červenú papriku. Soliť asi nebude treba, jedine že by bolo. :)

:: HRÁŠKOVÁ

Trochu netradičná chuť, ale zase príjemné oživenie. Mrazený hrášok necháme roztopiť a odkvapkať v sitku. Na 300 g pridáme 200 g ricotty, strúčik cesnaku, mleté čeirne korenie, soľ a 1 až 2 lyžice citrónovej šťavy. Rozmixujeme ponorným mixérom a prípadne dochutíme mätou.

:: BAKLAŽÁNOVÁ

Vhodná aj pre vegánov a musím povedať, že babám chutila asi najviac. Dva baklažány ošúpeme, vydlabeme a nakrájame na kúsky. Osolíme, zamiešame a necháme "vypotiť". Po pár minútach papierovým obrúskom šťavu odsajeme, aby sme ich zbavili horkosti. 

Potom ich osmažíme na cibuľke a olivovom oleji. Keď sú mäkké, pridáme jednu nakrájanú paradajku, prikryjeme a chvíľu podusíme. Dochutíme prelisovaným cesnakom, zopár kvapkami citrónovej šťavy a niečím pikantným, napríklad pálivou paprikou. Ale nie veľa. Prebytočnú vodu zlejeme a rozmixujeme. 

15. 9. 2014 20:22

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty