Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Polievka z tekvice Hokkaido

Polievka z tekvice Hokkaido

Krásna oranžová polievočka, na jesenné dni ako stvorená. Tekvicu sme mali doma na balkóne takmer dva týždne, kým som si v tom svadobnom kolotoči našla čas spracovať ju. Našťastie, bola OK, my sme tiež OK, a tak sme v plnej sile opäť naspäť s novými nápadmi a chuťou variť. Lebo to, že láska ide cez žalúdok, platí aj po svadbe. :)

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1/2  tekvica Hokkaido
1 ks  mrkva
1 ks  zemiak
 soľ
 zázvor
 karí korenie
1 dl  smotana na šľahanie
 citrónová šťava

Postup prípravy

Tekvicu hokkaido rozrežeme na polovicu. Jednu si odložíme a trebárs upečieme alebo ugrilujeme. Druhú olúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na kocky. Pridáme mrkvu a zemiak, rovnako olúpané a nakrájané na drobno. Dáme do kastróla, zalejeme vodou, aby bola zelenina ponorená, a varíme. Kto chce, môže predtým v hrnci osmažiť cibuľku na troche oleja a až potom pridať zeleninu.

Keď už je mäkká tak, že sa rozpadáva, dochutíme kúskom čerstvého, alebo štipkou sušeného zázvoru, karí korením, soľou a citrónovou šťavou. Rozmixujeme, opäť dáme na sporák a vlejeme smotanu. Prevaríme a podávame s krutónmi alebo opečenými vylúpanými tekvicovými jadierkami.

2. 10. 2014 11:46

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty