Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tiramisu
Keď čakáte návštevu a chcete ponúknuť niečo naozaj veľmi dobré, talianske tiramisu nikdy nesklame. Je síce šialene kalorické, ale tá chuť, ktorú vystihuje preklad názvu, niečo v zmysle zlepšovač nálady, stojí za to. Ja vždy hovorím, radšej kvalita ako kvantita a tiramisu nikdy neodmietnem, aj keby som si mala dať len dve lyžičky. :)
- 6 porcií
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
500 g | mascarpone |
300 g | kyslá smotana |
2 ks | žĺtok |
50 g | krupicový cukor |
60 g | práškový cukor |
2 dl | káva |
17 ks | cukrárenské piškóty |
0,8 dl | amaretto |
kakao na posypanie |
Postup prípravy
Super na tomto dezerte je to, že je strašne jednoduchý. Ako väčšina receptov na tejto stránke. :) Najskôr si uvaríme silné espreso, asi dvojdecové. Osladíme ho krupicovým cukrom, môže byť aj trstinový, obyčajný kryštálový, javorový sirup... akékoľvek sladidlo. Primiešame 0,4-ku amareta a necháme vychladnúť.
Žĺtky zmiešame so zvyškom amareta a práškovým cukrom. Šľaháme metličkou nad parou pár minút, kým sa cukor nerozpustí, ale pozor, aby nám nevznikla praženica. Tiež necháme vychladnúť. Mascarpone rozmiešame so smotanou a žĺtkovou hmotou. Piškótami vyložíme dno jenskej misy alebo otváracej tortovej formy. Pokvapkáme ich rovnomerne polovicou kávy. Na to natrieme polovicu krému. Opäť poukladáme piškóty a pokvapkáme zvyškom kávy. Natrieme zvyšok krému, zarovnáme a posypeme kakaom. A dáme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc, aby sa chute spojili.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk