Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hydina

Kurací perkelt

Kurací perkelt
klasika

Dilema čo je paprikáš a čo perkelt rovná sa tej o vajci a sliepke. My to odjakživa máme tak, že smotana rovná sa perkelt a bez smotany je paprikáš, ale chcela som to mať 100%-ne správne, keď už to dávam takto oficiálne na web...

Postup prípravy

Gúglila som ostošesť, ale koľko ľudí toľko názorov. Niektorí dokonca tvrdia, že paprikáš a perkelt sú to isté! Nakoniec som však našla tento odkaz, takže asi to u nás doma hovoríme zle. :)

Tento recept je bez smotany a dá sa jesť s ryžou alebo máganými zemiakmi. Smotanová verzia mi chutí len a len s haluškami. Ale dosť bolo rečí, poďme variť.

Väčšiu cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Pridáme mletú pariku, stíšime oheň a miešame, aby nám to za žiadnych okolností neprihorelo = nezhorklo. Pridáme na kocky nakrájané mäso a "obielime". Ak to má tendenciu prihárať, podlejeme trochou vody. Pridáme paradajkový pretlak a opäť trochu vody, aby sa mäso malo v čom dusiť. Dochutíme rascou, soľou, pikantnou paprikou, prikryjeme a dusíme. Suroviny som dávala od oka, my máme radi hustejšiu a výraznejšiu omáčku.

A aby bola ešte hustejšia, nakoniec som vliala zátrepku - múku rozmiešanú v troche vody. Nie je to povinné. Ak múku rozmiešame v smotane a vlejeme k mäsu, získame perkelt (alebo paprikáš, záleží, čo ako u vás doma nazývate :) ).

Chvíľu povaríme a je to! Strašne jednoduché jedlo a drahý chválil, ako by som pol dňa stála pri sporáku. Dobrú chuť! ;)

 

7. 11. 2014 10:37

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty