Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuskus s pečenou cviklou a nivou
Nechápem, ako som mohla väčšinu svojho života prežiť v tom, že cvikla sa dá jesť jedine sterilizovaná, ako príloha k nedeľnému obedu. V skutočnosti je to asi jej najhoršia podoba, i keď to neznamená, že je zlá. No pečená je oveľa lepšia a dajú sa s ňou robiť zázraky. (Ale to vy už určite viete :) ) Napríklad toto jedlo, ktoré si brávam aj do práce ako obed.
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
červená repa | |
kuskus | |
cesnak | |
olivový olej | |
soľ | |
korenie štyroch farieb | |
niva | |
parmezán |
Postup prípravy
Inšpirovala ma jedna fotografia jedla, ktoré vyzeralo ako toto, ale zloženie som neskúmala. Urobila som si ho podľa seba. Cviklu ošúpeme, nakrájame a dáme piecť, pokvapkanú olejom, posypanú soľou a mletým štvorfarebným korením. Prikryjeme alobalom, alebo ju doň rovno zabalíme.
Pečieme aspoň 45 minút. Kuskus pripravíme podľa návodu a zmiešame ho s upečenou najemno postrúhanou cviklou. Pridáme rozdrobenú nivu, parmezán a premiešame. Môžeme dochutiť aj prelisovaným cesnakom, ale ja som ho len pri pečení pridala do alobalu k repe a stačilo to.
Množstvo surovín som zámerne nenapísala, urobte podľa seba. (Ja som na osobu dala 1 kus repy, malú misku uvareného kuskusu, 2 PL nivy a 1 PL parmezánu.) Aby to bolo šťavnaté a takto krásne zafarbené.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk