Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Cheesecake s lesným ovocím

Cheesecake s lesným ovocím
cheesecake

Pred pár rokmi som ani len netušila, čo je to čískejk. Dnes je to môj najobľúbenejší koláčik. A už si ho viem upiecť aj sama! Ono to vlastne nie je ťažké, len trošku drahé. Ale stále lacnejšie ako v kaviarni a hlavne - urobené s láskou.

Postup prípravy

Hobbitsy pomelieme a nedzobeme z nich, lebo nám bude chýbať. (Vlastná skúsenosť :) ) V mise ich poriadne zmiešame s roztopeným maslom (kúsok si odložíme na vymazanie formy). Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a utľapkáme naň keksíkovú zmes. Dáme zapiecť do rúry na cca 10 minút.  

Syr, tvaroh a smotanu spolu rozmiešame. Po lyžičkách vmiešavame práškový a vanilkový cukor. Po jednom všľaháme vajcia a žĺtok a nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Boky formy vymažeme maslom a vylejeme syrovú zmes. Chvíľu necháme odstáť, aby sadla a urovnala sa. Formu preložíme do plechu s vodou, ak si nie sme istí, či dobre tesní, pre istotu ju obalíme alobalom. Vo vodnom kúpeli pečieme cheesecake asi hodinu na 160° C. Potom odložíme plech a dopečieme bez vody ešte aspoň 5 minút. Okraje musi byť zlatisté a stred trochu trasľavý.

Pozor, po upečení koláč nevyberajte von, aby nespľasol. Nechajte ho vychladnúť v pootvorenej rúre. 

Ovocie zohrievame na miernom ohni, pridáme cukor a primerané množstvo želatíny alebo Zlatého klasu. Vylejeme na vychladnutý koláč a uložíme do chladničky. 

14. 2. 2014 12:15

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty