Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Krehký jablkovo-orechový biskvit

Krehký jablkovo-orechový biskvit

O svokrách kolujú všelijaké hrôzostrašné reči, ale tá moja je asi výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo. Skvele si rozumieme, dokonca nemáme problém piecť spolu koláč. Tento bol naozaj výborný, takže by bola škoda nedať sem recept. ;)

Suroviny

5 ks  vajce
5 PL  krupicový cukor
5 PL  polohrubá múka
1 ks  kypriaci prášok do perníka
1 ks  vanilkový cukor
1/2 kg  jablká (cca)
2 hrsť  vlašské orechy
3 PL  hrozienka

Postup prípravy

Pri spoločnom pečení sa dajú krásne rozdeliť úlohy a v neposlednom rade klebetiť. :) Lepšie ako niekde na káve. Tú sme si uvarili, až keď bol koláč hotový, a hneď sme ho aj otestovali. 

Vajíčka rozbijeme, pridáme do nich krupicový cukor a vyšľaháme do bielej nadýchanej hmoty. Opatrne po lyžici ručne vmiešavame múku. Lyžice dávame kopcovité, nešetríme, aby sa vyrovnala vlhkosť jabĺk. Pridáme vanilkový cukor a prášok do perníka, potom nasekané orechy a nahrubo nastrúhané jablká. Všetko robíme veľmi zľahka. Môžete pridať aj lyžicu kakaa, my sme ho chceli mať bez. Namiesto toho sme dali hrozienka.

Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu a zarovnáme. Dáme piecť do vyhriatej rúry, najskôr na 200°, po desiatich minútach znížime teplotu. Po čiastočnom vychladnutí natrieme džemom. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a keď stuhne, krájame a podávame. (My sme krájali nestuhnutý, hanba nám! :D)

16. 11. 2014 22:33

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty