Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Krehký jablkovo-orechový biskvit

Krehký jablkovo-orechový biskvit

O svokrách kolujú všelijaké hrôzostrašné reči, ale tá moja je asi výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo. Skvele si rozumieme, dokonca nemáme problém piecť spolu koláč. Tento bol naozaj výborný, takže by bola škoda nedať sem recept. ;)

  • Čas varenia 40 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

5 ks  vajce
5 PL  krupicový cukor
5 PL  polohrubá múka
1 ks  kypriaci prášok do perníka
1 ks  vanilkový cukor
1/2 kg  jablká (cca)
2 hrsť  vlašské orechy
3 PL  hrozienka
 
NA POLEVU
150 g  čokoláda na varenie
2 PL  masla

Postup prípravy

Pri spoločnom pečení sa dajú krásne rozdeliť úlohy a v neposlednom rade klebetiť. :) Lepšie ako niekde na káve. Tú sme si uvarili, až keď bol koláč hotový, a hneď sme ho aj otestovali. 

Vajíčka rozbijeme, pridáme do nich krupicový cukor a vyšľaháme do bielej nadýchanej hmoty. Opatrne po lyžici ručne vmiešavame múku. Lyžice dávame kopcovité, nešetríme, aby sa vyrovnala vlhkosť jabĺk. Pridáme vanilkový cukor a prášok do perníka, potom nasekané orechy a nahrubo nastrúhané jablká. Všetko robíme veľmi zľahka. Môžete pridať aj lyžicu kakaa, my sme ho chceli mať bez. Namiesto toho sme dali hrozienka vopred namočené v rume.

Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu a zarovnáme. Dáme piecť do vyhriatej rúry, najskôr na 200°, po desiatich minútach znížime teplotu. Po čiastočnom vychladnutí natrieme džemom. 

Koláč môžeme buď nechať len takto a poliať polevou, alebo urobiť na štýl zákusku tak, že ho prekrojíme na polovicu a položíme jednu časť na druhú. Spodok natrieme džemom a buď krémom z vychladnutého vanilkového pudingu a masla, alebo stačí aj samotný vanilkový puding z 350 ml mlieka, 1 Zlatého klasu a cukru. Prípadne ešte jednoduchšie je použiť len Zlatý klas bez varenia, ktorý funguje so studeným mliekom. Tento typ korpusu s ním drží.

Nakoniec polejeme čokoládovou polevou (čokoláda na varenie + maslo rozpustené nad parou) a keď stuhne, krájame a podávame. 

16. 11. 2014 22:33

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty