Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Šalát s fazuľkami a strateným vajcom

Šalát s fazuľkami a strateným vajcom

Šaláty v zime? Prečo nie, ale lepšie padnú tie teplé. Alebo aspoň s teplými ingredienciami. Napríklad také stratené vajce vyzerá super, ak to viete. Mne sa podarilo hneď na šiestykrát. :D

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 zmes listového šalátu
 cherry paradajky
2 ks  vajce
425 ml  zelené fazuľky
3 ks  plátok šunky
1 ks  cibuľa
1 ks  strúčik cesnaku
 soľ
 olivový olej
 ocot

Postup prípravy

Minule sme pozerali nejaký film, kde odznelo, že dobrá gazdinka musí vedieť urobiť stratené vajce. Pritom taká blbosť, ako keby sa nemohlo vajce normálne uvariť a ošúpať. Ale OK, prečo nie, to zvládnem...

Ako prvotný problém sa ukázalo rozbiť vajce bez porušenia žĺtka. Inokedy mi to ide, ale teraz sa prvé dve rozflákli ani neviem ako a až na tretí pokus ostal žĺtok pekne oddelený. To by sme mali. Google mi vyhodí prvý odkaz, ako na stratené vajce. Dať variť vodu s octom a keď sa objavia prvé bublinky, urobiť lyžicou vír a vyklopiť vajíčko. Presne tak som to urobila, lenže každý má asi iný názor na to, čo sú prvé bublinky. Moja voda ešte ani zďaleka nevrela a tak sa v nej vajce úplne roztieklo. Pri štvrtom som nechala vodu zovrieť, ale asi bol slabý vír, lebo žĺtok z bielka doslova vypadol a uvaril sa zvlášť. To už som zúrila. Potom som našla zaručený návod, ako sa to musí podariť. Vyklopila som vajíčko priamo do pohárika s octom a až ten som vyliala do vriacej vody. Krása! A všetko vyzeralo idylicky, len čas varenia akosi nesedel. Štyri minúty sú definitívne veľa! Vajce síce bolo stratené, ale uvarené natvrdo. Blé. No a na fotke vidíte konečne finálny výsledok. Takmer vydarený, lebo kým sme šalát odfotili, žĺtok trochu stihol stuhnúť. Ale prisahám, že predtým tiekol! Tak či onak, po zovretí stíšte na minimum a varte maximálne dve a pol minúty. Malo by to byť OK. Ja už som expertka, hehe.

Aha, aby sa nezabudlo na recept. Ten zvyšok tvorí mix rímskeho šalátu a rukoly, umytý a odstredený v odstredivke na šalát, mega dobrý darček od sestry - odporúčam! Lebo tým baleným zmesiam nedôverujem, že sú dobre umyté.

Na to som dala okrem cherry paradajok, ktoré sú aj v zime ako-tak jedlé (na rozdiel od veľkých rajčín sťa by z umelej hmoty) aj opečené fazuľkové struky. Na oleji som opražila najskôr menšiu pokrájanú cibuľu, tri plátky pokrájanej šunky, strúčik cesnaku a na to som vykydla plechovku zelených fazuliek upravených na pare.

Osolila som, vyklopila na šalát a ozdobila mojím kuchárskym veľdielom. (Predtým som ho opláchla, aby sa zbavilo tej jemne octovej chuti.) Dresing mi tam nechýbal, stačí pár kvapiek oleja a balzamika. Dobrú chuť sa praje! :)

19. 11. 2014 21:05

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty