Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Šaláty

Šalát s fazuľkami a strateným vajcom

Šalát s fazuľkami a strateným vajcom

Šaláty v zime? Prečo nie, ale lepšie padnú tie teplé. Alebo aspoň s teplými ingredienciami. Napríklad také stratené vajce vyzerá super, ak to viete. Mne sa podarilo hneď na šiestykrát. :D

Postup prípravy

Minule sme pozerali nejaký film, kde odznelo, že dobrá gazdinka musí vedieť urobiť stratené vajce. Pritom taká blbosť, ako keby sa nemohlo vajce normálne uvariť a ošúpať. Ale OK, prečo nie, to zvládnem...

Ako prvotný problém sa ukázalo rozbiť vajce bez porušenia žĺtka. Inokedy mi to ide, ale teraz sa prvé dve rozflákli ani neviem ako a až na tretí pokus ostal žĺtok pekne oddelený. To by sme mali. Google mi vyhodí prvý odkaz, ako na stratené vajce. Dať variť vodu s octom a keď sa objavia prvé bublinky, urobiť lyžicou vír a vyklopiť vajíčko. Presne tak som to urobila, lenže každý má asi iný názor na to, čo sú prvé bublinky. Moja voda ešte ani zďaleka nevrela a tak sa v nej vajce úplne roztieklo. Pri štvrtom som nechala vodu zovrieť, ale asi bol slabý vír, lebo žĺtok z bielka doslova vypadol a uvaril sa zvlášť. To už som zúrila. Potom som našla zaručený návod, ako sa to musí podariť. Vyklopila som vajíčko priamo do pohárika s octom a až ten som vyliala do vriacej vody. Krása! A všetko vyzeralo idylicky, len čas varenia akosi nesedel. Štyri minúty sú definitívne veľa! Vajce síce bolo stratené, ale uvarené natvrdo. Blé. No a na fotke vidíte konečne finálny výsledok. Takmer vydarený, lebo kým sme šalát odfotili, žĺtok trochu stihol stuhnúť. Ale prisahám, že predtým tiekol! Tak či onak, po zovretí stíšte na minimum a varte maximálne dve a pol minúty. Malo by to byť OK. Ja už som expertka, hehe.

Aha, aby sa nezabudlo na recept. Ten zvyšok tvorí mix rímskeho šalátu a rukoly, umytý a odstredený v odstredivke na šalát, mega dobrý darček od sestry - odporúčam! Lebo tým baleným zmesiam nedôverujem, že sú dobre umyté.

Na to som dala okrem cherry paradajok, ktoré sú aj v zime ako-tak jedlé (na rozdiel od veľkých rajčín sťa by z umelej hmoty) aj opečené fazuľkové struky. Na oleji som opražila najskôr menšiu pokrájanú cibuľu, tri plátky pokrájanej šunky, strúčik cesnaku a na to som vykydla plechovku zelených fazuliek upravených na pare.

Osolila som, vyklopila na šalát a ozdobila mojím kuchárskym veľdielom. (Predtým som ho opláchla, aby sa zbavilo tej jemne octovej chuti.) Dresing mi tam nechýbal, stačí pár kvapiek oleja a balzamika. Dobrú chuť sa praje! :)

19. 11. 2014 21:05

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty