Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Perníkovo-hruškový cheesecake

Perníkovo-hruškový cheesecake
Vianocecheesecake

Po týchto Vianociach ostal príjemný pocit na duši, kopec pokrčeného baliaceho papiera, radosť z darčekov (napríklad predplatné Apetitu od môjho muža!) a... slušná kôpka nezjedených koláčikov. Medzi nimi aj medovníky, ktoré akosi nepatria medzi to mainstreamové vianočné pečivo a v konkurencii lineckého, vanilkových rožtekov, grilážiek či kokosiek vždy ostanú. Tu je tip, ako ich využiť a refrešnúť ich v inom dezerte.

  • Čas varenia 35 minút 160°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

230 g  medovníky
140 g  maslo
600 g  krémový syr, ja som dala Philadelphiu
250 g  práškový cukor
 vanilkový struk
3 ks  vajcia
1 ks  žĺtok
250 g  kyslá smotana
1 ČL  citrónová šťava
 
NA VRCH
 hruškový kompót
 karamelový toping

Postup prípravy

Použila som ich ako základ na čískejk a bolo to úplne super. Najskôr som ich nechala čo najviac vysušiť, lebo moje medovníčky sú vždy mäkké. Potom som ich v sekacom robote rozdrvila na omrvinky. Zmiešala som ich s roztopeným maslom a touto zmesou som vyložila vymastenú tortovú formu s odnímateľným dnom. Aha, aby som nezabudla - formu treba predtým obaliť alobalom, lebo čískejk sa pečie vo vodnom kúpeli. Tak aby forma nepretiekla.

V mise som metličkou vymiešala Philadelphie, pridala preosiaty cukor a semienka s vanilkového struku, smotanu aj citrónovú šťavu. Nakoniec som po jednom vmiešala vajíčka a žĺtok. Túto zmes som vyliala do formy. Do rozohriatej rúry som dala hlboký plech, približne na strednú priečku. Doňho som položila formu a vyliala horúcu vodu tak, aby siahala asi do tretiny až polovice formy.

Po polhodinke pečenia by už koláč mal byť pevný na dotyk. Vtedy vypneme rúru, pootvoríme ju a necháme ho v nej vychladnúť.

Nakoniec vložíme na noc do chladničky. Pred podávanám ozdobíme hruškami a karamelom (toping bol súčasť ďalšieho darčeka, tentoraz od brata!). Alebo hocičím iným. :) Ale trojkombinácia perník-hruška-karamel je na zimu ako stvorená.

Koláč som niesla na rodinné posedenie a musím povedať, že zožal veľký úspech, takže smelo do toho.

28. 12. 2014 20:36

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty