Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pečená cvikla s fetou

Pečená cvikla s fetou

Mali sme doma červenú repu a nevedeli sme čo s ňou. Už dávnejšie som počula, že pečená je úplne skvelá. A tak som môjmu drahému vnukla myšlienku na bezmäsitú večeru. Urobil to celkom sám a bola to mňamka!

  • Čas prípravy 5 minút
  • Čas varenia 100 minút 200°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ťažká obtiažnosť

Suroviny

3 kusy  cvikla
1 balenie  syr feta
7 strúč.  cesnak
 maslo
 olivový olej
 bazalka
 balsamico
 soľ
 mleté čierne korenie

Postup prípravy

Cvikle ošúpeme a nakrájame na kolieska. Uložíme na maslom vymastenú zapekaciu misu. Posypeme fetou nakrájanou na kocôčky a medzi to rozsypeme strúčiky cesnaku. Pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom, osolíme a okoreníme a na koniec posypeme bazalkou. Prikryjeme alobalom a dáme piecť. Je to vynikajúce ľahké jedlo najmä v zime, keď surová zelenina za veľa nestojí. 

Tip: Cvikla potrebuje veľa času, aby zmäkla. Fetu však stačí pridať po hodine pečenia, bude menej "roztečená". 

Pečená cvikla s fetou

Takto to vyzeralo na začiatku.

14. 2. 2014 12:25

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty