Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečená cvikla s fetou
Mali sme doma červenú repu a nevedeli sme čo s ňou. Už dávnejšie som počula, že pečená je úplne skvelá. A tak som môjmu drahému vnukla myšlienku na bezmäsitú večeru. Urobil to celkom sám a bola to mňamka!
- 5 minút
- 100 minút 200°C
- pečenie
- ťažká obtiažnosť
Suroviny
3 kusy | cvikla |
1 balenie | syr feta |
7 strúč. | cesnak |
maslo | |
olivový olej | |
bazalka | |
balsamico | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy
Cvikle ošúpeme a nakrájame na kolieska. Uložíme na maslom vymastenú zapekaciu misu. Posypeme fetou nakrájanou na kocôčky a medzi to rozsypeme strúčiky cesnaku. Pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom, osolíme a okoreníme a na koniec posypeme bazalkou. Prikryjeme alobalom a dáme piecť. Je to vynikajúce ľahké jedlo najmä v zime, keď surová zelenina za veľa nestojí.
Tip: Cvikla potrebuje veľa času, aby zmäkla. Fetu však stačí pridať po hodine pečenia, bude menej "roztečená".
Takto to vyzeralo na začiatku.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk