Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Káva De Luxe
K okrúhlemu jubileu s trojkou na začiatku sme dostali krásny doplnok do našej domácnosti - kávovar. A tak kávičkujeme ešte viac, ako predtým. Napríklad dnes sme si urobili takú pravú nedeľnú luxusnú kávu a dezert v jednom.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 šál. | espresso |
4 ks | bonbón typu truffle |
1-1,5 dl | smotana na šľahanie |
2 PL | tuzemský rum |
cukor | |
1 ČL | strúhaná čokoláda |
Postup prípravy
Prvý krok - ušľaháme smotanu so štipkou vanilkového cukru a dáme do chladničky. Potom si urobíme dve krásne presá lungo, ale pokojne môžeme použiť aj kávu z koťoga či nesku. Na osobu potrebujeme trochu viac ako deci kávy.
Na dno pohárov alebo šálok, v ktorých chceme dobrotu podávať, šupneme bonbóny. Najlepšie také, ktoré sa ľahko rozpúšťajú. My sme mali doma horké truffle, ale môže byť aj nugát, ľadová čokoláda a pod.
Zalejeme horúcou kávou, pridáme rum alebo likér, napríklad amaretto či baileys. Na vrch dáme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou. Ku káva podávame aj cukor, nech si dá každý podľa chuti. A najlepšie je jesť ju lyžičkou a loviť zo spodku rozpustenú čokoládu. Mmmmm... :)
Páči sa ti recept?
Komentáre
Pridať komentár
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk