Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Nátierka z pečeného lososa

Nátierka z pečeného lososa

Ostal vám z obeda kúsok upečeného lososa, alebo len máte chuť na trochu inú nátierku? Vyskúšajte túto. Prvenstvo bryndzovej je v našej domácnosti vážne ohrozené! ;)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1 ks  filet z lososa
5 PL  cream cheese
1 ČL  citrónová šťava
 soľ
 kôpor

Postup prípravy

Upečený lososí filet bez kože rozoberieme vidličkou. Do misky pridáme cream cheese (alebo jednoducho smotanovú nátierku), citrónovú šťavu a podľa chuti osolíme. Väčšinou stačí len štipka soli. Nakoniec vmiešame kôpor, ideálne čerstvý. Ten sa však v zime ťažko zháňa, takže ja som pridala sušený a bolo to fajn. (Na fotke ho takmer nevidno, ale je tam, prisahám!)

A čo ak patríte do rozsiahlej skupiny odporcov kôpru? Skúste ho nahradiť inou bylinkou, prípadne najemno nakrájanou zelenou časťou mladej cibuľky či prelisovaným strúčikom cesnaku. Potom už len nahrubo natrieť na nejaký zdravý chlebík, pridať trochu zeleniny, pricapiť druhým chlebom a sýty obedový sendvič je hotový. :)

26. 1. 2015 18:44

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty